• Головна
  • Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький
14:36, 14 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Що важливого відбулося на Львівщині за тиждень – Козицький

Головне з життя Львівщини за минулий тиждень від ОВА.

Головні події Львівщині за тиждень від Максима Козицького, які він оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі.

  • На Львівщині є 1682 котельні. Станом на 9 серпня 1026 з них уже були готові до нового опалювального сезону. Повністю підготуватися до нового опалювального сезону Львівська область має до 1 жовтня.
  • У Центрах ветеранського розвитку цього тижня стартує навчання помічників ветеранів, яке триватиме упродовж трьох тижнів. Ще є можливість подати заявку на участь у відборі кандидатів для роботи помічником ветерана в межах пілотного проєкту Мінветеранів.
  • Від початку року служби у справах дітей на Львівщині провели 456 профілактичних рейдів та виявили 53 дитини, чиї батьки неналежним чином виконують свої обов’язки щодо виховання. Якщо ситуація не зміниться, соцслужби можуть ініціювати позбавлення батьківських прав. Загалом на обліку в Служби у справах дітей Львівської ОВА перебувають 1205 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Батьки 853 з них неналежним чином виконують свої обов’язки.
  • Упродовж другого кварталу 2023 року в нашій області кількість місць, де надають адмінпослуги, збільшилася на понад 20%. Це один з пріоритетів в межах Регіональної програми інформатизації «Цифрова Львівщина» на 2022-2024 роки. Загалом за пів року мешканці Львівщини отримали більше ніж 450 тисяч адміністративних послуг.
  • Львівщина лідирує серед областей України у вирощуванні овочів урожаю 2023 року. Станом на кінець першого тижня серпня вдалось зібрати понад 151 тисячу тонн продукції.
  • У Superhumans Center влаштували особливу екскурсію на кріслах колісних для представників бізнесу та влади Львівщини, щоб показати, з якими викликами стикаються люди з інвалідністю і чому важливо розвивати безбар’єрність.
  • Перелік центрів на Львівщині, де люди, які втратили документи під час евакуації, можуть їх відновити. А також, куди у нашій області можна звернутися щодо поселення: https://loda.gov.ua/news/74598
  • Люди, домівки яких зруйновані через війну, можуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Зробити це можна через застосунок Дія. Інструкція: https://loda.gov.ua/news/74587
  • У Львівській ОВА розглянули шість пропозицій від громад щодо закупівлі квартир дітям-сиротам. Пропозиції подали Жовківська, Новояворівська, Бориславська, Бродівська та Турківська міські ради і Бісковицька сільська рада. Усі квартири співфінансуватимуть з обласного бюджету та коштом територіальних громад. Загальна вартість шести житлових об’єктів становить 3 мільйони 786 тисяч гривень.
  • 102 підприємці Львівщини отримають фінансову підтримку з обласного бюджету в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області.
  • Автори-фізики зі Львівщини за підтримки департаменту освіти і науки Львівської ОВА розробили програму підручника для закладів загальної середньої освіти. Програму розглянув Інститут модернізації змісту освіти, а Міністерство освіти і науки надало їй гриф «Рекомендовано МОН України».
  • У Дрогобицькій, Бродівській, Сокальській та Червоноградській громадах запрацюють сучасні STEM-центри. Це Будинки, які будуть центрами технічної творчості.
  • У неділю на Самбірщині відбулась прадавня проща до Української Кальварії – Пацлавської чудотворної ікони Богородиці у селі Губичі. Кілька тисяч прочан пройшли Хресну Дорогу, просили заступництва для України, захисту для наших воїнів та перемоги над окупантом.
  • Команда Львівського обласного молодіжного центру відкриває новий сезон візитів у громади з мобільним молодіжним центром Львівщини «ІмпактБус». За перше півріччя цього року відвідали з тренінгами 22 громади області, учасниками стали близько 500 молодих людей.

Читайте також: Козицький розповів про важливі події в області за добу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #події_тижня_Львів #події_тижня_Львівська_ОВА #Максим_Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...