• Головна
  • Сучасність на службі вашої безпеки: Автоматика для відкатних воріт робить їх розумними
Новини компаній
11:00, 23 червня 2023 р.

Сучасність на службі вашої безпеки: Автоматика для відкатних воріт робить їх розумними

Новини компаній

Відкатні ворота дуже популярний вид брам, який є прямим конкурентом розпашних. Дуже зручні та прості у використанні. У більшості випадків складаються з однієї стулки, яка рухається паралельно огорожі. Дуже просто автоматизувати.

Сучасність на службі вашої безпеки: Автоматика для відкатних воріт робить їх розумними, фото-1

Що таке автоматика для відкатних воріт

Що краще – відкривати ворота вручну чи в автоматичному режимі просто натиснувши, наприклад, на кнопку пуль?

Як на мене, то це чисто риторичне питання. Адже встановивши автоматику на свої відкатні ворота вже не потрібно буде виходити на вулицю, щоб провести всі маніпуляції з брамою.

До речі, зазначимо, що комплект автоматики для відкатних воріт значно відрізняється від комплекту для розпашних, тому він підійде для встановлення тільки на даний тип брам.

А що ж повинно входити до набору? Насамперед електропривід, в якому розміщується мотор, плата керування, елемент від кінцевих вимикачів, приймач сигналу від пристрою керування автоматикою. Також повинні бути датчики (магнітного або механічного типу) та пристрій, яким будуть подаватися команди (пульт, GSM-модуль, стаціонарна кнопка тощо). А ще знадобиться зубчата рейка – стальна або полімерна. Постачається метровими відрізками, кількість яких залежить від ширину отвору.

Це мінімальний комплект. А в розширеному можуть бути фотоелементи та/або сигнальна лампа.

Ціна на комплект автоматики

Вартість комплекту залежатиме від багатьох факторів. Насамперед на ціну впливає розкрученість бренду, характеристики брами, на яку розрахована автоматика, продає офіційний представник чи перекуп. Також вартість буде відрізнятися в залежності від того, яким буде комплект – мінімальним чи з додатковими пристроями безпеки.

Наприклад, на сайті компанії Нові Ворота ціни на автоматику для відкатних воріт варіюється від 165 до 563 євро.

Для побутових цілей, наприклад, на легкі та не габаритні ворота в приватному будинку з малим автомобілепотоком можна придбати автоматику Edinger (від 165 євро) , а для промислових цілей або воріт вагою понад 800 кг – Rotelli PRO 2000 (від 445 євро).

Загальні характеристики відкатних воріт

Чим же відкатні ворота відрізняються від розпашних? Все просто – механізмом відкриття. Перший тип брам зараз і розглянемо дещо детальніше.

Відкатні ворота мають в таку структуру – стулка, яка складається з металевого каркаса та обшивки рухається вздовж огорожі завдяки спеціальній фурнітурі. Виділяють три основні типи механізму відкату – підвішані, на роликах та консольні. Найвдаліша конструкція остання. Вона позбавлена всіх недоліків двох попередніх.

Єдине що – коштує дорожче, адже потрібно купити матеріали не тільки на стулку, а ще й для виготовлення закладної. Та і комплект фурнітури для консольних воріт коштує трохи грошей. Але воно того варте. Такі брами рухаються наче ширяють над поверхнею, ніяким чином її не торкаючись. Їх руху не заважає навіть кучугура снігу. Головне використовувати якісні комплектуючі.

Плюси та мінуси відкатних воріт в порівнянні з розпашними

Кожен тип брам має як переваги, так і недоліки. Якщо порівнювати між собою відкатні та розпашні ворота, то з плюсів перших можна виділити:

  • Простота у використанні;
  • Економне використання корисного простору;
  • Легко та відносно недорого автоматизувати .

Але є і мінуси:

  • Більш дороговартісні (додатково потрібно придбати фурнітуру та матеріали для виготовлення та бетонування закладної);
  • Менше варіантів форм стулки.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...