• Головна
  • Гривня стабільна, і це об’єктивна реальність – Ерік Найман
09:40, 8 серпня 2013 р.

Гривня стабільна, і це об’єктивна реальність – Ерік Найман

Курс гривні об’єктивно стабільний і йому нічого не загрожує – переконаний відомий експерт з фінансових питань Ерік Найман. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.

«Ситуація стабільна. Гривня стабільна і це об’єктивна реальність», - зазначив експерт і пояснив, що для підтримки курсу Національний банк не виходить з інтервенціями, не продає валюту з валютних резервів, при цьому торговий баланс України нейтральний, є прямі інвестиції - 3-4 млрд в рік, ще близько 7 млрд грн надходить щорічно від українців, які працюють за кордоном.

«Тобто ми отримуємо 10 млрд дол. в рік за цими статтями, а дефіцит торгового балансу – близько 8 млрд грн, об’єктивно у нас навіть йде приток валюти в країну, а отже і курс стабільний», - зазначив експерт.

Найман також вважає, що Нацбанк для підтримки курсу гривні не буде використовувати валютні резерви, а йтиме шляхом ухвалення нормативних документів, які будуть обмежувати спекулятивний попит на валюту і перекривати потоки спекулятивних грошей на ринок.

«Тому що розхитування курсу чи загрози девальвації виникають в Україні тільки через спекулятивні причини», - переконаний експерт.

Він також закликав громадян користуватися першоджерелами для отримання інформації про фінансовий ринок – насамперед веб-сайтами НБУ чи Держстату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...