• Головна
  • Вплив організації робочого простору на продуктивність
Новини компаній
17:00, 15 травня 2023 р.

Вплив організації робочого простору на продуктивність

Новини компаній

Кажуть, тільки й діла зробила, що рукава засучила. Так буває, тільки з таким підходом у сучасному бізнесі далеко не поїдеш. Тому й не заробиш нічого. Загалом висока продуктивність праці співробітників — запорука успішності будь-якого бізнесу. Та й працівникам гріх скаржитися — чим ефективніше працюєш, тим більше отримуєш у вигляді зарплати, премій, KPI та інших вдячностей від роботодавця.

Роботодавець і найманий співробітник: принцип "ти мені - я тобі" у дії

Інша річ, що забезпечити найвищу продуктивність не так просто. І справа не тільки і не так у контролі за роботою співробітників, як у створенні належних умов для виконання своїх обов'язків. Йдеться про організацію робочого місця, купівлю зручних меблів, функціональної офісної техніки. Недарма один із відомих виробників офісних крісел і стільців у своїй рекламі використав дуже промовисте гасло: "ергономіка впливає на економіку". І це вірно — про які трудові звершення може йтися, коли в людини болить спина, а її, вибачте вже за прямоту, м'яке місце відчуває всі принади сидіння на старому кріслі з численними вм'ятинами?

Однак навіть такі інструменти оптимізації робочого простору, як канцтовари для офісу, відіграють величезну роль у підвищенні продуктивності праці. Це доведено багаторічною практикою - коли все облаштовано правильно, а кожен компонент знаходиться на своєму місці, тобто під руками, справа йде на лад і просувається набагато веселіше.

Вплив організації робочого простору на продуктивність, фото-1

Насправді правильно підібране та грамотно розташоване канцелярське приладдя допомагає співробітнику зосередитися на роботі. А не думати про пошук ручки, що кудись закотилась, куди барабашка подів папку з документами. Або безуспішно намагатися скористатися ножицями, що затупилися. На це йде дорогоцінний час, а отже, падає продуктивність праці. Адже замість абсолютно непродуктивних маніпуляцій людина могла б зателефонувати клієнту, виписати рахунок, направити рекламний лист електронною поштою, та хоч би й перепочити. Загалом, зробити щось корисне для компанії.

Як організувати робочий простір, щоб робота кипіла

Правила облаштування робочого місця допомагають співробітникам працювати, так би мовити, із задоволенням видавати на-гора рекордні результати. Це, безумовно, сприяє підвищенню прибутковості бізнесу. Що ж потрібно зробити насамперед? Запам'ятати та використовувати на практиці кілька нескладних, але дієвих правил:

  • Необхідно вибрати зручний стіл, за яким людині було б приємно сидіти та займатися своїми справами.
  • На столі важливо забезпечити достатньо місця, щоб співробітник міг працювати вільно і постійно не переживав про те, як скласти все компактніше.
  • Доведеться подбати, щоб працівник міг спокійно сісти та встати зі столу. Затисненість і тіснота — не найкращі супутники комфорту.
  • Будь-який робочий інструмент (у тому числі канцелярське приладдя та папки з документами) повинні розташовуватися на відстані витягнутої руки. Інакше співробітник виконуватиме надто багато непродуктивних дій, наприклад, постійно встаючи з-за столу за новою папкою. Насправді на це йде дуже багато робочого часу.
  • Не варто економити на ергономіці та зручності офісного крісла чи стільця. Такий підхід не тільки допоможе людині уникнути проблем зі здоров'ям (наприклад, зі спиною), але й сприяє більш ефективній роботі.
  • Важливо правильно організувати зберігання використовуваних робочих інструментів. Грамотне зонування дозволяє досягти оптимального розташування предметів, які зручно діставати та повертати на своє місце.
  • Найбільш потрібні інструменти повинні бути на видному місці, що називається, прямо під руками. І, звичайно, не варто забороняти співробітникам розміщувати на своєму робочому місці будь-які предмети або вироби, які служать джерелом натхнення. Наприклад, фотографію близької людини або домашнього вихованця, подаровану на день народження статуетку, маленьку модель корабля або що. Такі милі дрібнички на практиці допомагають людям хоч на хвилинку розслабитися, а потім із подвоєною силою взятися за роботу. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...