• Головна
  • На Львівщині знесли черговий пам'ятник радянським воїнам, - ФОТО
17:59, 12 травня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині знесли черговий пам'ятник радянським воїнам, - ФОТО

На Львівщині знесли черговий пам'ятник радянським воїнам, - ФОТО

У селі Пнікут Мостиської територіальної громади Яворівського району сьогодні, 12 травня демонтували пам‘ятник радянським окупантам.

Про це повідомив представник обласної робочої групи з питань декомунізації, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

«Дякуємо активній владі Мостиської громади. Це вже шостий радянський памʼятник, який демонтували тут за кілька тижнів. Також все готово для перепоховання енкаведистів із центру Мостиськ. Загалом це вже 30-й російсько-радянський обʼєкт, який від початку року ми демонтували на Львівщині. Плануємо цьогоріч завершити процес декомунізації в області», - розповів Захар Миляник.

Робоча група з питань декомунізації провела нараду в Яворові та визначила наступні об’єкти в районі, які підлягають демонтажу. Загалом їх тут залишилося 10.

Демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.

Процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА. За даними інвентаризації, наразі на Львівщині є понад 160 памʼятників радянської доби.

Читайте також: На Львівщині школі-ліцею присвоїли ім'я Героя, який загинув під Бахмутом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Декомунізація_Лвівщини #пам'ятник_радянським_воїнам #новини_Львів #новини_Львова #Яворівщина_декомунізація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...