• Головна
  • Львів передав військовим розвідувальні дрони українського виробництва, - ФОТО
16:49, 4 травня 2023 р.
Надійне джерело

Львів передав військовим розвідувальні дрони українського виробництва, - ФОТО

Львів передав військовим розвідувальні дрони українського виробництва, - ФОТО

Завдяки податкам містян, мерія передала військовим три розвідувальні безпілотні авіаційні комплекси «МАРА», які активно використовують на фронті.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

"Вони – українського виробництва, дуже малі, легкі та зручні у користуванні. Зокрема, раніше місто передало військовим один такий безпілотний комплекс, а сьогодні – ще два. Вартість одного такого безпілотника – 1,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

«МАРА» – це безпілотна система, розроблена для пошуку об'єктів та ведення відеоспостереження вдень та вночі на відстані до 30 км. Його в Україні виробляють з 2015 року, а з 2017 року – застосовують в бойових операціях. Як розповіли інженери-засновники компанії, цей комплекс дуже малий і легкий, його злітна вага – лише 2,5 кг. Він обладнаний малошумною електричною силовою установкою та не потребує злітної смуги. Також перевагами є тривалість польоту: може пролітати до 120 км за дві години.

У мерії зазначили, що місто постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських загарбників. Цього року у міському бюджеті Львова на підтримку військовослужбовців передбачили 500 млн грн.

Читайте також: Бійці з 24 ОМБР ім. короля Данила потребують нашої допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #дрони_для_ЗСУ #допомога_ЗСУ_Львів #ЛМР_передала_дрони_ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...