• Головна
  • Львівська облрада хоче бронювати аграріїв від мобілізації – не вистачає робітників
14:10, 4 травня 2023 р.
Надійне джерело

Львівська облрада хоче бронювати аграріїв від мобілізації – не вистачає робітників

Львівська облрада хоче бронювати аграріїв від мобілізації – не вистачає робітників

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій ініціює ухвалення звернення Львівської обласної ради щодо бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій галузі АПК, які забезпечують функціонування економіки та життєдіяльність населення.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облради.

«Звичайно, захищати свою державу – це обов’язок кожного! Але, переконаний, необхідно не тільки воювати, а ще, якщо це стосується галузі агропромислового комплексу, то комусь треба сіяти і збирати врожай. На сьогодні в АПК склалася непроста ситуація з браком працівників, адже чимало з них призвані на військову службу.

Враховуючи численні звернення аграріїв, ризики продовольчої безпеки країни, комісія ініціює прийняття звернення облради до Генерального штабу Збройних сил України з проханням пришвидшити розгляд документів на бронювання військовозобов’язаних працівників АПК і погоджувати бронювання працівників сімейних фермерських господарств у формі ФОП», - пояснив голова комісії Юрій Раделицький.

За інформацією департаменту, упродовж 27 січня – 2 травня 2023 року по Львівській області подано документи на бронювання військовозобов’язаних працівників 252 суб’єктами господарювання галузі агропромислового комплексу.  На теперішній час лише приблизно 20  - видано накази Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних.

Читайте також: Генштаб ЗСУ повідомив про втрати рашистів: десятки бронемашин знищено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #АПК_Львівщини #бронювання_військовозобов’язаних_Львів #аграрії_на_підуть_на_фронт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...