• Головна
  • Підприємці вимагають під ратушою Львова врегулювати законність МАФів, - ФОТО
12:44, 27 квітня 2023 р.

Підприємці вимагають під ратушою Львова врегулювати законність МАФів, - ФОТО

Демонтаж МАФ на Виговського підштовхнув підприємців на протест.

Демонтаж МАФ на Виговського підштовхнув підприємців на протест.

Під будівлею Львівської ратуші зібралися підприємці, які вимагають вирішити проблему законності роботи МАФів.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав свого заступника з питань містобудування з’ясувати, що там відбувається, повідомляє Tvoemisto.tv.

За даними видання, підприємці зібралися на протест проти демонтажу МАФів. Вони зазначають, що такими діями міська рада позбавляє багатьох львів'ян місця роботи та способу заробітку. Підприємці кажуть, що з 2019 року регулярно пікетують під міськрадою, здебільшого, по четвергах.

«Ми просто хочемо, щоб нашу проблему вислухали на сесії. З 2019 року ми «висимо у повітрі», оскільки нас викреслили з перспективної схеми. Крім того, що нас у будь-який момент можуть демонтувати, це ще й повинно робитися за наші кошти. У випадку знесення МАФу, підприємці самостійно повинні оплатити послуги крану та осіб, які будуть це робити», – пояснюють підприємці.

Як пояснюють протестувальники, при встановленні МАФів у Львові розробляли відповідну документацію, що засвідчує їх законність.

«От вчора демонтували МАФ на Виговського. Вони мотивуються тим, що це незаконно встановлена споруда. Але ці МАФи встановлювали 10 років тому і тоді  для цього розроблялася відповідна документація і були законні підстави. Якщо щороку продовжувався договір оренди землі, то сьогодні це раптово стало незаконним», – каже одна із львівських підприємиць.

Нагадаємо, що минулого року ухвалою сесії роботу львівських МАФів продовжили до кінця воєнного стану, або щонайменше на рік, якщо війна закінчиться швидше. Йдеться лише про ті кіоски, які працюють у місті законно, тобто є в Комплексній схемі і сплачують податки в бюджет.

Читайте також: У Львові демонтували рекордно великий МАФ з продажу алкоголю, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #демонтаж_мафів_у_Львові #Львівська_міська_рада #незаконний_МАФ_Львів #протест_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...