• Головна
  • У Дрогобичі збираються на захист солеварні від приватизації
12:12, 27 квітня 2023 р.

У Дрогобичі збираються на захист солеварні від приватизації

У Дрогобичі збираються на захист солеварні від приватизації

У Фонді державного майна України не виключають можливість виставити Дрогобицьку солеварню на продаж.

Є інвестор, якого вдалося знайти спільно з ЛОВА, який зацікавився Солевиварювальним заводом міста Котермака, повідомляє Дрогобицька міська рада.

Зважаючи на це, днями відбулась робоча зустріч Оксани Дідик, начальниці відділу приватизації регіонального відділення Фонду держмайна України, Данила Петріва, провідного інспектора управління промисловості, підприємництва та інвестиційної політики Департаменту економіки ЛОВА із міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою та його першим заступником Ігорем Германом.

У Міськраді нагадали, що Дрогобицька солеварня безперервно працює з 1250 року. Наразі підприємство залишається єдиним в Україні виробником солі, оскільки «Артемсіль» припинила свою роботу через повномасштабну війну росії проти України.

Сьогодні Фонд державного майна України, в підпорядкуванні якого з 2019 року перебуває підприємство, заявляє про можливість виставлення Дрогобицької солеварні на продаж – про це під час наради у міськраді повідомила представниця регіонального відділення Фонду. Поштовхом до такого кроку став інвестор, якого цікавить свердловина підприємства та виробництво солі.

Своєю чергою міський голова Дрогобича Тарас Кучма наголосив, місцева влада має обмеженні функції впливу на процес приватизації чи продажу держмайна. Однак, як мешканець громади, категорично проти того, щоб Солеварню передали у приватну власність. Місцеве самоврядування та громадськість неодноразово зверталися до державних інстанцій, щоб Солеварню передали у комунальну власність міста із можливістю залучати інвесторів і тим самим зняти будь-які маніпуляції щодо подальшої долі підприємства.

Наразі, як місцеве самоврядування, так і громадські активісти обдумують різні шляхи напрямків щодо розвитку Солеварні та шляхів залучення фінансової підтримки підприємства, в тому числі й від міжнародних інституцій.

Для моніторингу думки громадськості цими днями проведуть публічні консультації про майбутнє Солеварні.

Читайте також: На Львівщині інспекторку податкової спіймали на хабарі у 900 доларів США, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Дрогобицька_солеварня #приватизація_на_Львівщині #інвестор_для_солеварні_у_Дрогобичі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...