• Головна
  • Водії пішли на фронт: у "Львівелектротрансі" створився дефіцит кадрів
11:41, 27 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Водії пішли на фронт: у "Львівелектротрансі" створився дефіцит кадрів

Фото: Суспільне Львів

Фото: Суспільне Львів

У Львові бракує водіїв трамваїв та тролейбусів. Станом на 1 квітня цього року у "Львівелектротрансі" потребували близько 30 водіїв тролейбусів. Зараз водіїв набирають на навчання.

Триває навчання три місяці. Два з них — теоретичні. Останній місяць курсу — практичний. Інструктори вчать їздити на усіх маршрутах та на всіх моделях, трамваїв чи тролейбусів, які є у Львові , повідомляє "Суспільне".

"Найважче в роботі звикнути, що треба під’їжджати до зупинки, дивитися в дзеркала, висадка-посадка, і знову ж дивитися дзеркала, і починати рух важко. Тому що в місті і так багато машин, а ще треба стежити за контактною мережею", — розповідає інструктор Роман Хорос.

Найбільше зараз потребують у "Львівелектротрансі" водіїв тролейбусів.

"На даний час багато водіїв захищають нашу Батьківщину. Тому склалась така ситуація, що нам потрібні нові водії, бо не вистачає для перевезення пасажирів. Немає значення чоловіки або жінки. Аби були хороші водії, не порушували правила дорожнього руху, дотримувались графічності", — каже директор навчально-курсового комбінату "Львівелектротрансу" Григорій Вархов.

"Станом на 1 квітня в нас є 229 водіїв трамвая і 202 водія тролейбуса. В нас випускається приблизно 70 і 70. То нам би було потрібно таку ж рівномірну кількість мати водіїв", — говорить речниця "Львівелектротрансу" Ольга Бачинська.

Тому набір на навчання зробили постійним, а раніше його проводили двічі на рік. Зараз його розпочинають одразу після того, як набирають групу із 10 охочих. Тримісячне навчання безкоштовне.

Читайте також: Завтра на дорогах Львівщини відновлять автоматичну фіксацію порушень – розташування камер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Львівелектротранс_шукає_водіїв #війна_рф_проти_України #водії_пішли_на_фронт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...