• Головна
  • Головний транспортний хаб Данії місто Орхус став побратимом Львова, - ВІДЕО
16:19, 18 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Головний транспортний хаб Данії місто Орхус став побратимом Львова, - ВІДЕО

Головний транспортний хаб Данії місто Орхус став побратимом Львова, - ВІДЕО

Орхус став 20 містом-побратимом Львова. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну данське місто активно підтримувало українців.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Зокрема, в грудні 2022 року до ТМО-1 Львова прибув перший вантаж медичного обладнання від міста Орхус. А кілька днів раніше Орхус передав Львову 5 автобусів, які після техогляду та тестування планують використовувати на міських маршрутах.

«Я пригадую свій візит до Орхуса у 2007 році – він мене вразив своєю якісною комунальною інфраструктурою. Понад місяць тому пан Якоб Бундсгаард запропонував подарувати Львову автобуси. Тоді ми також згадали нашу комунікацію у 2007 році і домовились закріпити наші відносини угодою про партнерство. Це пропозиція, від якої ми не могли відмовитись, бо сьогодні мати нових друзів – дуже важливо.Тільки сміливі люди в такий час приїжджають до Львова, приїжджають в Україну. Дякуємо за це», – сказав Андрій Садовий.

Мер Орхуса прибув до Львова вперше. Гості відвідали Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, а також долучилися до міської церемонії прощання з загиблим воїном.

«Я ніколи не був у вашому місті, але маю таке відчуття, ніби повернувся додому. Ми вражені таким теплим прийомом.

У важкі часи всім потрібна підтримка, друзі. Ви взяли на себе велику відповідальність не лише за Львів, а й за всю Україну та Європу, бо боротьба України зараз відбувається не лише за її свободу, а й за свободу всієї Європи. Агресія росії принесла на вашу землю великі звірства, тому Орхус і всі громадяни Данії відчувають обов’язок допомагати Україні.

Ви вже побудували дуже потужний і великий проєкт НЕЗЛАМНІ. Цей об’єкт вражає сучасною технікою та великою компетенцією людей, що там працюють. Я вражений вашими перспективами і планами, незважаючи на всі труднощі.

Віримо, що ми зможемо зробити свій внесок у різних напрямках в межах нашої угоди про партнерство», – зазначив мер Орхуса Якоб Бундсгаард.

До слова, Львів має 20 міст-партнерів у різних країнах світу: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рішон Ле-Ціон, Рочдейл, Ряшів, Тбілісі, Фрайбург, Ченду, Канни, Вюрцбург і відтепер Орхус. Приклад того, як міста-побратими допомагають Львову можна прочитати за посиланням.

Довідка

Орхус є другим за розміром містом в Данії (після Копенгагену). Тут розташований найбільший комерційний морський порт Данії та Північної Європи, відтак головними секторами економіки Орхусу є торгівля та здійснення перевезень.

Одним з центральних компонентів локальної економіки Орхусу також є генерування вітрової енергії.

Неподалік Орхусу розташована компанія Terma A/S – найбільша компанія Данії, що виробляє військові та цивільні прилади, деталі, устаткування та електроніку для систем протиповітряного захисту, літаків, БПЛА, супутників, їх командних центрів і інших засобів. Terma A/S постачає свою продукцію для NASA, SpaceX, Kennedy Space Center.

В 2017 році місто стало культурною столицею Європи.

Читайте також: Справи кепські: на Львівщині оприлюднили стан якості води у річках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини_Львів #новини_Львову #Орхус_Львів_побратими #Андрій_Садовий #Львів_Данія_співпраця #міста_побратими_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...