• Головна
  • На Львівщині судитимуть 19-річного хлопця, який видурив гроші за продаж iPhone
12:17, 16 березня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині судитимуть 19-річного хлопця, який видурив гроші за продаж iPhone

Мешканець Львівщини через мережу інтернет видурив гроші під приводом продажу мобільного телефону.

16 березня у пресслужбі поліції Львівщини повідомили, що на Львівщині судитимуть підозрюваного у шахрайстві 19-річного мешканця Яворівського району.

Хлопець створив оголошення на одному з популярних сайтів про продаж мобільного телефону iPhone 13, якого насправді у нього не було. Вартість товару становила майже 30 тисяч гривень.

До нього звернувся клієнт – 44-річний житель міста Харків, який мав намір придбати телефон. Чоловік переказав зловмиснику всю суму коштів, проте йому надіслали лише фірмову коробку з заводською пломбою та наклейкою із зазначеним на ній ІМЕІ мобільного телефону, в яку хлопець поклав шматок пластиліну.

Коли потерпілий зрозумів, що став жертвою шахрая, він звернувся за допомогою у поліцію.

Дізнавачі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - обмеження волі на строк до трьох років.

На Львівщині судитимуть підозрюваного у шахрайстві, Фото: пресслужби поліції Львівщини

На Львівщині судитимуть підозрюваного у шахрайстві, Фото: пресслужби поліції Львівщини

Правоохоронці застерігають - купуючи товари на різних платформах у мережі Інтернет, будьте пильними та переконайтесь, що ви спілкуєтесь з особою, яка дійсно має потрібний вам товар. Крім того:

  • не підтверджуйте переказ коштів, якщо маєте хоч найменші сумніви у тому, що вони дійдуть до адресата або у тому, що адресат – саме та особа, якій ви маєте намір надіслати гроші. Перевірте ще раз і лише тоді здійснюйте переказ;
  • не сплачуйте незрозумілі "попередні внески", "кошти під заставу" чогось, що вам за незвично низькою ціною щойно запропонували незнайомі особи. Це також може бути пасткою шахраїв;
  • ніколи не передавайте незнайомцям реквізити своєї банківської карти, паспорта та інших документів, які містять конфіденційну інформацію;
  • у випадку, якщо ви стали жертвою шахрая, негайно повідомляйте про це у поліцію, а також у банківську установу з вимогою заблокувати операції з вашою карткою.

Читайте також: Яка ситуація у Львові та області станом на ранок 16 березня

Фото на головній: пресслужби поліції Львівщини 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #поліція #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...