• Головна
  • 13 березня у Львові відбудеться прощання з двома Героями
16:03, 12 березня 2023 р.
Надійне джерело

13 березня у Львові відбудеться прощання з двома Героями

На Личаківському цвинтарі поховають двох Героїв.

13 березня Львівська громада попрощається з Тарасом Кутним та Андрієм Підсосним, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської мерії. 

Прощання із Тарасом Кутним розпочнеться об 11:00 у родинному помешканні на вул. Івана Липи, 15 у Винниках. Відтак, об 11:30-11:40 відбудеться Чин похорону у місцевому храмі Різдва Івана Хрестителя (вул. Галицька, 61). Поховають Героя на новому кладовищі у Винниках.

Чин похорону Андрія Підсосного розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

На передовій загинув військовий Тарас Кутний, Фото - ЛМР

На передовій загинув військовий Тарас Кутний, Фото - ЛМР

Тарас Кутний (17.11.1997-17.12.2022) Уродженець міста Винники.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29 міста Львова та у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47. Закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Здобував освіту у Національній академії внутрішніх справ, де закінчив військову кафедру.

У мирний час працював на Приватному підприємстві «Охорона-Шериф». Активно відвідував культурні заходи столиці.

Протягом 2015-2018 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

Після повернення продовжив працювати на підприємстві «Охорона-Шериф».

Із початком повномасштабного вторгнення росії боровся проти російських окупантів у лавах Північного Київського територіального управління НГУ. Боронив державу в Гостомелі, Бучі та Ірпені, згодом захищав східні рубежі.

У Тараса Кутного залишилися батьки і дві молодші сестри.

На передовій загинув військовий Андрій Підсосний, Фото - ЛМР

На передовій загинув військовий Андрій Підсосний, Фото - ЛМР

Андрій Підсосний (13.12.1988-15.09.2022) Львів‘янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №77 міста Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності. Закінчив Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва.

Після завершення навчання проходив військову службу у Золочеві Львівської області.

У 2009-2010 роках працював у Державній службі охорони при Міністерстві внутрішніх справ, згодом – у ТОВ «Агентство економічної безпеки «Ефорт». Надалі обіймав посаду пожежника-рятувальника.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Андрія Підсосного залишилися мама, брат, сестри та племінники.

Читайте також: На передовій загинув молодий військовий з Львівщини - Михайло Дучак

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Загинули_на_передовій #загинув_військовий #загинув_військовий_на_передовій #новини_львів #новини_львова #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...