• Головна
  • Козицький повідомив, як минула доба у Львові та області
10:23, 4 березня 2023 р.
Надійне джерело

Козицький повідомив, як минула доба у Львові та області

Козицький повідомив про головне за добу у Львові та області. 

Станом на ранок 4 березня голова Львівської ОВА Максим Козицький у телеграм-каналі повідомив, як минула доба у Львові та області. Зокрема, один раз оголошували повітряну тривогу. 

"3 березня о 09:11 сирени сповістили про повітряну тривогу. Була загроза удару крилатими ракетами з території poсiї. Небезпека не справдилася. У нашій області спокійно", - зазначив очільник області. 

Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 80 людей. До Перемишля з нашої області вирушили 1005 осіб.

Крім того, Львів вчора приймав багато поважних гостей. Зокрема, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Сторони підписали декларацію, яка засвідчує те, що Латвія підтримує повноправну євроінтеграцію України та її членство у НАТО. 

Відбулася також конференція United for Justice, що стосувалася створення спеціального трибуналу щодо злочинів росії проти України, процесу підготовки голосування в Генеральну Асамблею ООН за відповідну українську резолюцію, спіпрацю з Міжнародними кримінальним судом.

Перша леді України Олена Зеленська та перша леді Латвії Андра Левіте відвідали Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Також напередодні оприлюднили результати національного фіналу GENIUS Olympiad Ukraine 2023. Учасниками національної олімпіади геніїв стали 702 учні 8 - 11 класів з різних куточків України. Серед них і 24 школярі зі Львівщини. Двоє з них здобули золоту медаль, 1 – срібну, 8 – бронзову, 3 – почесну відзнаку, 10 – диплом учасника. 

На Яворівщині відкрили еколого-просвітницький центр в рекреаційній зоні "Верещиця" Яворівського національного природного парку. Ініціативу реалізували в межах проєкту "Ровелове Розточчя – разом попри кордони" у співпраці з польськими партнерами. Центр оснащений технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів та твердопаливного котла. Там проводитимуть офіційні зустрічі, форуми, екскурсії та професійні конференції. 

У межах волонтерської ініціативи "Крила допомоги" волонтери Стрийщини отримали 35 коробок гуманітарної меддопомоги від пластунів Європи. Її передадуть на запит одного зі шпиталів Києва, де лікують наших воїнів. Недавно учасники тієї ж ініціативи пошили та передали у госпіталь 166 піжам для поранених, яких доправляють евакуаційними потягами.

Журавнівська міська лікарня за сприяння Стрийської РВА та Міжнародної організації UNICEF отримала генератор потужністю 50 кВт. Це дозволить медзакладу допомагати людям у звичному режимі – навіть за відсутності електроенергії.

Читайте також: Зустріч Зеленського та Левітса у Львові: Латвія підтримала вступ України в ЄС та НАТО

Фото на головній: Максим Козицький, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...