• Головна
  • 2 березня у Львові прощатимуться з чотирма Героями
17:37, 1 березня 2023 р.
Надійне джерело

2 березня у Львові прощатимуться з чотирма Героями

Церемонії прощання із захисниками на площі Ринок відбудуться об 11:30 та о 14:30.

2 березня у Львові попрощається з чотирма Героями. На війні загинули 47-річний Ігор Сачинський, 36-річний Роланд Хараішвілі, 37-річний Сергій Саушкін, 31-річний Юрій Очкусь. Мерія закликає долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Об 11:00 розпочнеться Чин похорону Ігоря Сачинського, Сергія Саушкіна та Роланда Хараішвілі, об 11:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. О 14:00 розпочнеться Чин похорону Юрія Очкуся, 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв. Юрій Очкусь львів'янин. Навчався у Закладі загальної середньої освіти №87 Львівської міськради імені Ірини Калинець та Середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького.

Після закінчення школи працював у приватному підприємстві "Паркбуд". 

Із початком агресії росії став на захист Батьківщини до лав "Правого сектору", у 2015 році прийняв рішення підписати контракт із Збройними силами України. Боронив державу у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних сил України.

За особисту відвагу був нагороджений численними відзнаками, зокрема, нагрудним знаком "Знак пошани" Міністерства оборони України та орденом "За мужність" III ступеня. 

В Юрія Очкуся залишилися батьки, дружина, син, дві доньки, брат та дві сестри.

Юрій Очкусь, Фото: пресслужби Львівської міськради

Юрій Очкусь, Фото: пресслужби Львівської міськради

Роланд Хараішвілі уродженець міста Руставі (Грузія). Спочатку навчався у початковій школі в Грузії, згодом – у Горлівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №10 Горлівської міської ради Донецької області. Закінчив Донецький національний університет імені Василя Стуса.

Із початком агресії росії переїхав до Запоріжжя, далі проживав у Львові. Працював у приватному акціонерному товаристві "Київстар" та товаристві з обмеженою відповідальністю "Прогрес Д.Ф.". Захоплювався спортом та новітніми технологіями.

Після початку повномасштабного вторгнення рф добровольцем пішов на війну. Боровся із російськими загарбниками у лавах 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України. 

У Роланда Хараішвілі залишилися вагітна дружина, батьки та брат. 

Роланд Хараішвілі, Фото: пресслужби Львівської міськради

Роланд Хараішвілі, Фото: пресслужби Львівської міськради

Сергій Саушкін львів'янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №61. Здобув професійно-технічну освіту, згодом вступив до Української академії друкарства. 

У вільний час захоплювався комп'ютерними технологіями. 

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боровся із загарбниками на східному напрямку у лавах 46-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У Сергія Саушкіна залишилася мама. 

Сергій Саушкін, Фото: пресслужби Львівської міськради

Сергій Саушкін, Фото: пресслужби Львівської міськради

Ігор Сачинський львів'янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Закінчив Середнє професійно-технічне училище №50. Згодом здобував юридичну освіту у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля у місті Феодосія. 

Після завершення навчання проходив військову службу в Харкові. Впродовж 5-ти останніх років працював у Польщі.

Із початком повномасштабного вторгнення повернувся в Україну та став до лав територіальної оборони. Боровся із російськими окупантами на східному напрямку у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони Збройних сил України. Під час виконання бойових завдань тричі отримував поранення, однак повертався на фронт.

В Ігоря Сачинського залишилися мама і брат.

Ігор Сачинський, Фото: пресслужби Львівської міськради

Ігор Сачинський, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 1 березня

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...