• Головна
  • У Львові одразу п’ятьом людям пересадили органи від посмертного донора
17:21, 29 січня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові одразу п’ятьом людям пересадили органи від посмертного донора

Донором став 54-річний мешканець Львівщини. 

29 січня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що у Першому медичному об'єднанні Львова пересадили легені, серце, дві нирки та печінку від посмертного донора. Завдяки цьому вдалося врятувати п'ятьох людей, давши їм шанс на повноцінне життя.

Донором став 54-річний мешканець Львівщини, в якого трапився інсульт. Лікарі констатували смерть мозку, тож рідні чоловіка погодилися віддати його органи для порятунку інших людей. Медики щиро вдячні родині донора за прийняте рішення. 

Легені – вперше в Україні без допомоги іноземних колег, пересадили 56-річному киянину Олексію, ліквідатору аварії на Чорнобильській АЕС, який виховує 8-річного сина. Операція минула успішно. 

"Історичну операцію виконала наша команда. Операція тривала 16 годин, легені пересадили через мінідоступ та без задіяння апарату штучного кровообігу. Вона стала другою в Україні трансплантацією легень від посмертного донора. Попередню наші лікарі зробили спільно з поляками у вересні 2021-го. Пацієнт почувається чудово", - зазначили у Першому ТМО. 

Донорське серце отримав 48-річний Олександр із Закарпаття. Його серце через недугу не могло перекачувати кров, тож без донорського органу він не мав шансу на життя.

Печінку пересадили мешканцю Закарпаття, 50-річному Валерію. У нього був цироз, що спричинив вірусний гепатит С.

Нирки отримали 47-річний Іван із Закарпаття та 44-річна Любов із Прикарпаття. Обоє хворіли на хронічний гломерулонефрит.  

Довідково. Минулого року у Львові провели рекордну кількість трансплантацій, врятувавши майже сотню українців в Україні. Медичні команди Першого медичного об'єднання пересадили 7 сердець, 12 печінок та 78 нирок: з них три нирки та одну печінку отримали діти. 

Читайте також: У львівському центрі "Незламні" почнуть робити дитяче протезування: перший протез отримає син захисника

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #медики #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...