• Головна
  • У Львові прощатимуться із захисником Віталієм Свінціцьким: подробиці
13:07, 29 січня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові прощатимуться із захисником Віталієм Свінціцьким: подробиці

Зокрема, міська церемонія прощання з Віталієм Свінціцьким на площі Ринок у Львові відбудеться 30 січня.

29 січня у Львівській катедрі відбудеться прощання з депутатом міськради минулого скликання, захисником України - 45-річним Віталієм Свінціцьким. Чин похорону Героя відбудеться у понеділок, 30 січня. Мерія закликає долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

У неділю, 29 січня, о 19:15 у Львівській катедрі  на пл. Катедральній, 7 відбудеться прощання із Віталієм Свінціцьким. А у понеділок, 30 січня, за тією ж адресою о 10:00 розпочнеться чин похорону Героя, о 10:45 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Віталія Свінціцького на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Біографічна довідка. Віталій Свінціцькийнародився у сім'ї військових. У 1991 році закінчив Середню загальноосвітню школу №62 Львова.

Протягом 1995 - 2000 років навчався на технологічному факультеті Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького. У 2020 році закінчив юридичний факультет Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учасник Помаранчевої революції, активно підтримував Майдан під час Революції Гідності. У 2014 році добровольцем вирушив на Схід, де захищав Батьківщину у складі 80-ї окремої Десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У 2015 році повернувся до цивільного життя, продовжив громадську та волонтерську діяльність: заснував соціальний тренажерний зал для ветеранів АТО "Купол", був одним із співорганізаторів місцевого "Фестивалю спорту" та щорічного фестивалю Active Army Fest.

Депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Засновник ГО "Союз ветеранів десанту", керівник ГО "Громадянське суспільство і влада", президент ФК "Барилів". Із 2020 року був директором ТОВ "Зафраїр" та головою ФГ "ДоРеМі".

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії вступив до лав 80-ї бригади. Незважаючи на отримане у липні важке поранення, після нетривалого лікування повернувся на фронт. Указом Президента України був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

У Віталія Свінціцького залишились донька, дружина та батьки.

Віталій Свінціцький, Фото: пресслужби Львівської міськради

Віталій Свінціцький, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: На Донеччині загинув військовий з Львівщини - Борис Момот

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...