• Головна
  • 29 грудня у Львові попрощаються з 30-річним Героєм Григорієм Добошем
18:27, 28 грудня 2022 р.
Надійне джерело

29 грудня у Львові попрощаються з 30-річним Героєм Григорієм Добошем

Григорій Добош ("Гриць") загинув у березні в бою поблизу населеного пункту Снігурівка.

29 грудня у Львові попрощаються з 30-річним Героєм Григорієм Добошем, який загинув у бою з російськими окупантами. Мерія закликає долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Чин похорону Героя розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11:30 год – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка ГерояГригорій Добош ("Гриць") львів'янин. Прадід Григорія та інші члени родини Добош відсиділи в тюрмах Сибіру за проукраїнську позицію та допомогу ОУН-УПА.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №82 Львівської міської ради та у Середній загальноосвітній школі № 73. Згодом вступив на економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу. Працював у приватних фірмах міста Львова та за кордоном.

Ще зі шкільних років долучився до Львівської міської організації Спілки української молоді в Україні як учасник літніх таборів. У 2021 році Григорій Добош одружився.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини. Боронив суверенітет та територіальну цілісність України у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України на південному напрямку.

Григорій Добош загинув у березні в бою поблизу населеного пункту Снігурівка, однак тіло вдалося повернути тільки після звільнення міста від російських загарбників.

У Героя залишилися дружина, батьки та сестра.

Григорій Добош, Фото: пресслужби Львівської міськради

Григорій Добош, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовий з Львівщини Ігор Гусєв

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...