• Головна
  • У Львові реставратори відновили історичні двері поблизу "Цитаделі", - ФОТО
12:55, 15 грудня 2022 р.
Надійне джерело

У Львові реставратори відновили історичні двері поблизу "Цитаделі", - ФОТО

Відреставрували історичні двері на вулиці Вітовського. 

Станом на 15 грудня у Львові відреставрували історичні двері у будинку на вулиці Вітовського, 28, який збудований в 1935-1936 роках. Дату зведення будинку та ім'я архітектора - Леопольда Райсса – викарбувано в алебастрі при вході в під’їзд. Мешканці віднайшли, а майстри відреставрували автентичні металеві ґратки, які вважалися втраченими. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

"Ці вхідні двері були в поганому стані. Мали пошкоджене дверне полотно, через це шпон почорнів та мав непривабливий вигляд. У дверях залишилися отвори від старих замків, було втрачено автентичне засклення, ручки та притворну планку. Захисні ґратки  на віконцях дверей були замінені, тому ми гадали, що їх втрачено", – розповів відповідальний за виконання реставраційних робіт Олександр Савчук.

У мешканців залишилася стара фотографія, на якій можна побачити, який вигляд мали ці двері раніше. Фахівці відновили вигляд брами, а також вдалося віднайти оригінальні ґратки.

"У 1997 році в під'їзді проводили ремонтні роботи і ґратки замінили на нові. На той час ми, мешканці, навіть і гадки не мали, що це все можна відреставрувати. Коли розпочали відновлювати ці двері, ми дуже шкодували, що вони не збереглися. Але випадково рідні ґратки знайшлися у сусіда в підвалі. Фахівці їх відреставрували та встановили на місце", – розповіла мешканка будинку пані Анна.

Вартість реставраційних робіт - близько 46 000 грн. Внесок мешканців склав  13 930 грн, а решта суми – співфінансування від міста.

Читайте також: Козицький повідомив, яка ситуація у Львові та області станом на 15 грудня

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #реставрація #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...