• Головна
  • Вигляд надгробків на Личаківському цвинтарі у Львові погоджуватиме Вчена рада: подробиці
12:21, 10 грудня 2022 р.
Надійне джерело

Вигляд надгробків на Личаківському цвинтарі у Львові погоджуватиме Вчена рада: подробиці

Таким чином хочуть, щоб на Личаківському кладовищі всі гробівці чи надгробки були на належному естетичному рівні. 

9 грудня у Львові на виконавчому комітеті міськради затвердили порядок встановлення на території музею "Личаківський цвинтар" надгробків та гробівців. Йдеться про певні вимоги до розміру, облаштування, матеріалів, з яких вони виготовлені. Їхні ескізні проєкти тепер має погоджувати Вчена рада музею. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

Як пояснили в управлінні охорони історичного середовища міськради, таким чином хочуть врегулювати питання естетичного вигляду гробівців та надгробків на Личаківському кладовищі.

Вчена рада розглядатиме ескізні проєкти гробівців та надгробків і даватиме свої рекомендації. А вже на основі цих рекомендацій керівник Личаківського цвинтаря буде приймати кінцеве рішення – погоджувати чи не погоджувати їх встановлення.

Аби встановити надгробок на Личаківському кладовищі, слід звертатися з відповідною заявою та ескізним проєктом до керівника музею, який водночас і є керівником Вченої ради. А вже він, на основі звернень, скликає Вчену раду, яка дає свої висновки і рекомендації. 

Членами Вченої ради є керівники міських управлінь архітектури та урбаністики і охорони історичного середовища. А також, за згодою, скульптори, архітектори, художники, науковці: Тарас Бенях, скульптор-реставратор; Олесь Дзиндра, художник; Василь Косів, ректор Львівської національної академії мистецтв; Роман Могитич, архітектор, реставратор; Юрій Островський, доцент кафедри творів мистецтва Львівської національної академії мистецтв; Василь Ярич, скульптор, заслужений діяч мистецтв України, народний художник України.

Читайте також: У 2023 році вулицю Шевченка відкриють для проїзду: Садовий показав, як тривають ремонтні роботи, - ВІДЕО

Фото на головній: Романа Балука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Личаківський_цвинтар #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...