• Головна
  • У Львові відреставрували "каретну" браму на Личаківській, - ФОТО
13:27, 25 листопада 2022 р.
Надійне джерело

У Львові відреставрували "каретну" браму на Личаківській, - ФОТО

Відреставрували історичну браму у Львові, яка раніше служили для заїзду коней з каретою у двір будинку.

Станом на 25 листопада у Львові відреставрували історичну дерев'яну браму будинку на вулиці Личаківській. Раніше такі брами називали "каретними", що служили для заїзду коней з каретою у двір будинку. Над відновленням брами фахівці працювали близько трьох місяців. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради

"Ця  брама була в дуже поганому стані. Зокрема, було помітне суттєве перекошення дверей відносно верхнього світлика, низ струхлявів, а дерев'яне полотно потребувало великої кількості вставок. Через значну вагу, двері не тримались на завісах і погано прилягали до основи. Нас чекав досить великий обсяг роботи@, – розповів майстер-реставратор Павло Войтович.

Додатково фахівці замінили засклення світлика, відновили втрачені деталі, встановили новий замок та ручки, які відповідають стилю брами.

Вартість реставраційних робіт – 67 000 грн. Внесок мешканців склав  20 100 грн, а решта суми – це кошти німецького фонду Ебергарда Шьока, який цього року підтримав Програму співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках. 

"Поруч із цією є ідентична брама, яка також потребує реставрації. У ЛКП "Бюро спадщини" сподівається, що мешканці будинку долучаться до міської Програми співфінансування, і її теж відреставрують", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У центрі Львова відновили історичні двері в будинку 18 століття, - ФОТО

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #реставрація #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...