• Головна
  • У Львові медики врятували 62-річного донеччанина, який постраждав від уламків ракети
16:57, 21 листопада 2022 р.
Надійне джерело

У Львові медики врятували 62-річного донеччанина, який постраждав від уламків ракети

Олександр з Донеччини постраждав від уламків ракети, що прилетіла на його подвір'я. 

21 листопада у пресслужбі Львівської міськради розповіли історію донеччанина, якого поранило уламками російської ракети. Його врятували медики у Центрі НЕЗЛАМНІ.

"Олександр Стрілець – з Донеччини. Йому 62. Ракета прилетіла на його подвір'я на початку жовтня. Він саме порався з братом по господарству. Олександру уламками зрешетило половину тіла, братові метал потрапив у голову.

Одна операція в Курахово, ще три – в Дніпрі. Кровотечу із рани на стегні, яка найбільше турбувала, вдалося зупинити. Відтак Олександра з братом евакуювали до Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова.

Однак чоловікові раптово стало зле, з рани на стегні знову почала йти кров. Причиною цього став уламок у стегновій артерії, який при кожному русі різав стінки судини. Однак метал діставати було дуже травматично. Єдиним виходом було перекрити доступ крові до ураженої частини артерії.

Для закупорки судини лікарі задіяли ангіограф, а втручання зробили під рентгеном. Кровотечу вдалося зупинити. І хоч уламок в тілі Олександра залишився, він більше йому не загрожує. Нині чоловік чекає на ще одну операцію, яка має повністю відновити рухливість ноги, та на зустріч із братом – він зараз на реабілітації", - йдеться у повідомленні. 

Олександр Стрілець, Фото: пресслужби Львівської міськради

Олександр Стрілець, Фото: пресслужби Львівської міськради

Довідково. У Львові створюють Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Тут з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, уже відкрили протезну майстерню та встановили перші біонічні протези. 

Читайте також: Козицький повідомив, як минула доба у Львові та області та чому лунала сирена

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #медики #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...