Новини компаній
15:05, 10 листопада 2022 р.

Як вибрати АКБ на ноутбук

Новини компаній

Користувачі ноутбуків добре знають, що ресурс акумуляторної батареї складає приблизно 5 років. Потім заряд тримається все менше і менше, а згодом наступає момент, коли АКБ тримає не більше 10-20 хвилин. І це питання потрібно вирішувати, якщо не хочеться, аби лептоп був завжди підключений до електромережі.

Сьогодні нові акумулятори для ноутбуків продаються у широкому асортименті, тому проблем з вибором не спостерігається. Хіба що мова йде про застарілу модель лептопу, якій понад 10 років, але таке зустрічається не так вже часто – до цього часу будь-який ноутбук вже не здатен виконувати свої задачі, навіть офісні програми потребують більшої потужності пристрою.

Втім, важливо знати, на які параметри батареї варто звернути уваги, аби вона не просто підійшла до лептопу, а й змогла впевнено прослужити кілька років.

Як вибрати АКБ на ноутбук, фото-1

На що звертати увагу при виборі

Є всього кілька характеристик, які треба враховувати. До них належать такі:

  • Ємність. Цей параметр відповідає за те, скільки часу зможе пропрацювати ноутбук на одному заряді. В середньому даний параметр складає 5-6 годин при несильному навантажені, до 8 годин при малому навантаженні та близько 1 години при користуванні потужними програмами (ігри, графічні редактори тощо);
  • Напруга. Це дуже важливий фактор. Взнати, яка напруга підходить до даної моделі ноутбуку можна, подивившись на позначення на старій АКБ. Якщо це, наприклад, 10.8 В, то потрібно брати акумулятор саме з таким показником, інакше він ризикує згоріти;
  • Відповідність до моделі. Для кожної моделі ноутбуку існують окремі АКБ. Виробники це чітко вказують за допомогою маркування на комплектуючих. Тож, потрібно вибирати ту модель батареї, яка підходить для даної моделі лептопу. Інакше пристрій може просто не встановитись у ноутбук.

Не менш важливим питанням є оригінальність акумулятора. Дійсно, зараз зустрічаються у продажі комплектуючі, виготовлені не лише відомими брендами, а й сторонніми компаніями. Варто зазначити, що тут мова йде не про підробку, а лише про копію. Копія може виготовлятись за ліцензією, просто іншим виробником. Коштує така батарея дешевше, проте й якість її доволі часто нижча.

Кращим рішенням буде все ж таки придбати оригінальний акумулятор на ноутбук. Це надійно, безпечно, дає впевненість у тому, що АКБ підійде та зможе відпрацювати вказаний виробником термін. Та й коштує вона не так вже й багато, враховуючи, що це – придбання на кілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...