• Головна
  • Як вплинула війна на страховий ринок і роботу страхової компанії «ПРОВІДНА»
Новини компаній
10:58, 6 жовтня 2022 р.

Як вплинула війна на страховий ринок і роботу страхової компанії «ПРОВІДНА»

Новини компаній

mmBE7yM5NNiu56BTRX7fiSdqmhiwsutsVZOJGiToD7cPyacb-M2SowfUwfS2sFZg4qa9Qr6g3irAILI0UqsZAU818Sp8UV8Dis1nYigqSmcj56jkYlqLwjCtjexEnOjOOSvPHzyXqGd13HnylfEdq-BOpgRSbkfO1nrjZjRaE3vhbAwf5sdEWGAf8Jmb

У перші дні повномасштабного вторгнення росії зупинили роботу понад 80% провайдерів компанії, але попри це «ПРОВІДНА» змогла налагодити безперебійне надання страхових послуг.

Страховий ринок, як і весь український бізнес, страждає від війни — з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації страховики зіштовхнулися з серйозними проблемами, ключова з яких — значне падіння обсягів продажу страхових продуктів. 

За словами Голови Правління компанії «ПРОВІДНА» Лесі Щербакової, компанія жодного дня не припинила працювати, попри те, що понад 80% її провайдерів зупинили роботу в перші дні великої війни. Наприклад, чимало аптек, клінік, СТО в Києві, Чернігові, Сумах та інших містах, де розпочалися бойові дії, вимушено стали на паузу. Навіть за таких важких умов компанія не втрачала зв'язку з клієнтами і партнерами та продовжувала надавати послуги, де це було можливо. Як і багато українців, частина її співробітників також переїхала у більш безпечні регіони країни. Усім була надана можливість працювати у будь-якій філії, укомплектовувались додаткові робочі місця, забезпечувались необхідними інструментами та звітами для роботи. 

I6BAVwf94qIUrnvm5pc5k10BqBQPIdjXTIckYZuKYKKjy-Go_MPiTDfvdEjX1TWOQpXO1irNUq8nBa1arIG7Bl2QLyjLJCIF3rczjm0FqPqV1SIODpSB7t4whFPVB2ox9avXsgVZhdyFroZU7GL6u_Wcvs3lEifJA84xC4gZ9683_ULk5t8uRVmkkrOu

Найбільший виклик, який спіткав увесь страховий ринок України  — це суттєве падіння обсягу страхових премій, яке найбільш відчутним було в березні та квітні. Завдяки тому, що «ПРОВІДНА» має філії в різних регіонах, частково вдалося диверсифікувати падіння у Херсоні, Харкові та Одесі. Також те, що нормативи платоспроможності компанії зроблені з запасом, нівелювало частину воєнних ризиків. 

Уже в червні, а потім і липні, зріс обсяг продажу в деокупованих філіях (Київ, Чернігів, Суми), та у центральних та західних регіонах. Частина корпоративних клієнтів, які призупиняли страхування на початку війни, відновили роботу і страхування. У ці важкі часи «ПРОВІДНА» також продовжує розробляти програми для українців, які вимушено виїхали за кордон. Наразі компанія працює над покращенням мобільного додатку та збільшенням кількості провайдерів із телемедичних консультацій. 

Незважаючи на всі складнощі, страхова компанія «ПРОВІДНА» з початку року виплатила більш ніж 175 мільйонів гривень страхових відшкодувань, а також сплатила більше 46,2 мільйона гривень податків до державного бюджету. Наразі компанія працює в повноцінному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану: укладаються нові та пролонгуються чинні договори, обробляються запити клієнтів, здійснюються платежі. «ПРОВІДНА» зуміла зберегти свій колектив, продовжує виконувати свої зобов'язання перед клієнтами та вірить у перемогу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ПРОВІДНА
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...