• Головна
  • Від ситуації в Маріуполі залежать позиції України в зоні ООС та на переговорах, - Зеленський
14:51, 10 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Від ситуації в Маріуполі залежать позиції України в зоні ООС та на переговорах, - Зеленський

Зеленський назвав Маріуполь серце цієї війни на сьогодні. 

10 квітня під час інтерв'ю з агентством AP президент України Володимир Зеленський зазначив, що від розвитку подій у Маріуполі, який блокує російська армія, залежать позиції України на сході загалом та під час діалогу з росією. 

"Маріуполь - це серце цієї війни на сьогодні. Воно б'ється. Ми воюємо, ми міцні. Якщо воно перестане битися, у нас будуть слабші позиції. Вони - люди, які на себе відтягнули велику кількість ворога. Чим сильніша наша позиція в Маріуполі, то сильнішою буде наша позиція на сході держави. І наші позиції будуть міцнішими в ООС. І, якщо вони будуть більш міцними, і у нас будуть переваги в діалозі з росією", зазначив президент.

Як зазначив Володимир Зеленський, будь-яка війна повинна завершитися миром. 

"Якщо ми говоримо не емоційно, хоча це складно, ми повинні розуміти, що будь-яка війна повинна закінчитися миром або закінчується мільйонами жертв. І все одно там, де мільйони жертв, все приходить до миру, до закінчення війни. І саме з цього ми повинні робити висновки. Так, ми повинні боротися, але боротися заради життя, ти не можна боротися заради пилу, коли вже нічого немає", – сказав Зеленський.

За словами президента, ніхто не хоче домовлятися з людьми, які катували цей народ. Однак повинні не втрачати можливості, якщо вони у нас будуть, для дипломатичного рішення цього питання.

Читайте також: Польща спростила безкоштовне користування поїздами для українців: подробиці

Фото на головній: з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #війна #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...