• Головна
  • Польща спростила безкоштовне користування поїздами для українців: подробиці
10:01, 10 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Польща спростила безкоштовне користування поїздами для українців: подробиці

Розповідаємо про можливості безкоштовного користування поїздами для українців на території Польщі.

Із 9 квітня українці, що не мають закордонного паспорта або номера PESEL, але мають квиток на поїзд від "Укрзалізниці", оформлений в Україні для проїзду в Польщу, можуть надавати його для оформлення безкоштовних проїздних документів територією Польщі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА

"Збережіть квиток на поїзд, який ви купували в Україні (як електронний, так і придбаний в касі) для подорожі в Польщу, він дає право на поїздки залізницею по території Польщі не тільки в день перетину кордону, але й надалі", - йдеться у повідомленні. 

Інші правила безкоштовного користування залізницею Польщі для українців залишаються такими ж, скористатись можливістю безкоштовного проїзду в поїздах 2-го класу TLK та IC можуть українці, які перетнули кордон з 24 лютого, та належать до наступних груп:

  • діти до 18 років;
  •  жінки;
  • чоловіки старше 60 років;
  • чоловіки віж 18 до 60 років з інвалідністю.

Посадка в поїзди - по заздалегідь отриманих в касі безкоштовних квитках, які видаються за умови пред'явлення закордонного паспорта громадянина України або проїздного документа від "Укрзалізниці" на поїзд до Польщі або повідомлення про присвоєння номеру PESEL разом з будь-яким іншим документом, що посвідчує особу.

Громадянам з інвалідністю також треба пред'явити документи, що підтверджують їх інвалідність (українські - також підходять). Громадяни, інвалідність яких видно неозброєним оком, можуть не надавати відповідні документи.

Перевозити багаж та тварин громадяни України можуть безкоштовно. З Польщі українці також можуть безкоштовно виїхати далі за кордон, дотримуючись тих самих правил (безкоштовні квитки доступні в міжнародних касах).

Читайте також: Укрпошта відновлює відправки залізницею: які маршрути

Фото на головній: пресслужби Львівської ОВА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #залізниця #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...