• Головна
  • На Львівщині більшість безробітних мають вищу освіту
17:05, 25 січня 2022 р.
Надійне джерело

На Львівщині більшість безробітних мають вищу освіту

На Львівщині кожний п’ятий безробітний працював керівником або менеджером.

На початку 2022 року офіційно через Львівську обласну службу зайнятості роботу шукали 12,8 тисяч безробітних. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Середній вік безробітного становив 41,5 років. В області цей показник коливався від 39 років (у Стебницькій, Трускавецькій та Червоноградській філіях) до 45-46 років (у Городоцькій та Кам’янка-Бузькій філіях). У Львові середній вік безробітного – 40 років.

Жінок серед безробітних на 12% більше, ніж чоловіків. Більшість безробітних – з вищою освітою (66%). Кожний четвертий (26%) безробітний мав професійно-технічну освіту. Решта шукачів роботи (8%) були обмежені в можливостях працевлаштування внаслідок наявності лише середньої освіти, відсутності необхідних професійних навичок, а також досвіду роботи.

На Львівщині у містах живуть 60% безробітних, із них кожний другий – у Львові. Понад 40% безробітних до звільнення з роботи працювали у сфері державного управління (21%) та в оптовій і роздрібній торгівлі (19%), кожний шостий – на підприємствах переробної промисловості. 

Кожний п’ятий безробітний в області (18%) на момент звільнення обіймав посаду керівника або менеджера. Безробітні, котрі станом на 1 січня 2022 року продовжували отримувати послуги обласної служби зайнятості з метою працевлаштування, у середньому шукали роботу майже 4 місяці (118 календарних днів).  

Читайте також: Львів'яни на "Запорожцю" стартували на змагання в Монте-Карло

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#безробітні #безробітні_львівщина #служба_зайнятості #новини_львова #новини_львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...