• Головна
  • Коронавірус у Львові та області: за крок до "червоної" зони
13:46, 19 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Коронавірус у Львові та області: за крок до "червоної" зони

Львівська область перебуває на межі з "червоною" зоною епідемічної небезпеки.

Львівщина протягом останніх днів відповідає двом критеріям "червоної" зони карантину, визначених МОЗ. Про це під час брифінгу 19 жовтня розповів очільник департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент сайту 032.ua.

"Епідситуація на Львівщині залишається досить напруженою, але контрольованою. Якщо проаналізувати ключові показники, то побачимо, що рівень захворюваності залишається на достатньо високому рівні", - зазначив головний медик області.

Як відомо, регіон включають до "червоної" зони карантину в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше визначених МОЗ критеріїв. Як пояснив Орест Чемерис, по двох таких ознаках на Львівщині вже фіксують перевищення: госпіталізація хворих та відсоток зайнятості ліжок з киснем.

За його словами, коефіцієнт виявлених COVID-випадків є на межі 20%, а це граничний показник для входження певного регіону в "червону" зону: протягом останніх кількох днів в області він коливається від 18,8 до 19,6%.

Окрім цього, протягом останнього тижня на Львівщині спостерігають достатньо високий показник рівня госпіталізації пацієнтів.

"Мова йде про кількість госпіталізованих пацієнтів на 100 тис. населення. Якщо граничною нормою є 60, то у нас зараз - далеко за 70", - зазначив Орест Чемерис.

Що стосується позначки завантаженості ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, то вона вже другий день поспіль становить більш як 65%.

"Відповідно, якщо ця позначка буде такою і сьогодні, то ми очікуємо рішення Державної комісії ТЕБ і НС, згідно із яким наша область буде переведена до "червоного" рівня епіднебезпеки”, - зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

При цьому Орест Чемерис наголосив на тривожній тенденції, яка характеризує нинішню COVID-хвилю, - велика кількість кисневозалежних пацієнтів.

"Ми закликаємо кожного мешканця Львівщини дбати про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких і вакцинуватися. Так, протягом останніх днів ми бачимо зростання активності осіб, які хочуть вакцинуватися. І це, звісно, нас тішить", - зазначив посадовець.

Як відомо, Львівщина потрапила у "жовту" зону карантину з 23 вересня, а станом на 9 жовтня область стала "помаранчевою". Через погіршення епідситуації у Львові та області вирішили ще більше посилити карантин, а також впровадити обмеження для невакцинованих осіб.

Читайте також: Коронавірус на Львівщині: кількість хворих станом 19 жовтня

Фото на головній: УП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #коронавірус #карантин #червоназона #ОрестЧемерис
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,03
EUR
43,12
43,18
PLN
9,97
10,02
Оголошення
live comments feed...