• Головна
  • Свято музики у Львові: як відбуватиметься цьогоріч
14:15, 9 червня 2021 р.
Надійне джерело

Свято музики у Львові: як відбуватиметься цьогоріч

Свято музики у Львові проведуть у звичному режимі, але з дотримання карантинних вимог. 

В Україні поступово стабілізується епідситуація, а також уряд пом'якшує карантин. Все частіше проводять різноманітні культурні заходить. Зокрема, 21 червня, у день літнього сонцестояння, цьогоріч дев'ятий рік поспіль Львів традиційно приєднається до наймасштабнішої музичної події - Свята музики. Про це кореспондентка 032.ua дізналася в організаторів події.  

Що відомо про Свято музики

Свято музики започаткували ще у 1982 році у Франції. За цей час воно стало популярним у цілому світі. У цей день живу музику жителі та гості зможуть  почути і у різних локаціях Львова - на вулицях і площах, у парках і скверах, із кав’ярень і музеїв, із балконів будинків, у різних двориках, на вокзалах,  у клубах, бібліотеках та офісах. 

Особливість заходу 

Особливість цього музичного свята у тому, що виступи безкоштовні для глядачів, а також вони неприбуткові для організаторів і виконавців. Саме ідея його проведення у тому, щоб вільно поширювати музику та самовираження музикантів у місті. При цьому, долучитися до святкування мають змогу всі охочі, адже не запроваджували жодних конкурсів чи обмежень для виконавців по стилю. 

Концерти організовують самостійно як окремі музиканти та гурти, так і музичні заклади – філармонії, опери, музичні театри, школи. Виступи проводять із 10:00 до 22:00.

Свято музики у Львові 

Першу таку музичну подію у Львові провели у 2013 році, тоді участь взяли близько 80 виконавців. Цього року зареєструвалися вже понад 100 учасників. Програму заходу ще не створили, її організатори повідомлять згодом. Однак музика лунатиме на багатьох локаціях. Зокрема, у проїзді Крива Липа, вулиці Гнатюка (Перший театр), пр. Червоної Калини (Центр Довженка), на площі Соборній, вулиці Чайковського (Балкон Львівської національної філармонії), на площі Митній ("Кумпель"), а також на ще низці вулиць

Довідково.Організовують музичну подію ГО “Локальна культурна підтримка” та гурти, локації та місцеві активісти. Програму заходу створюють згідно зі зголошення учасників. 

Нагадаємо, у минулому році "Свято музики у Львові" через карантин провели у онлайн-форматі. Усі охочі тоді також могли безкоштовно послухати музику й насолодитися концертами різножанрових гуртів. 

Фото на головній із фейсбук-сторінки "Свято музики у Львові"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #свято_музики #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,89
EUR
42,88
42,92
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...