• Головна
  • Львівський сирник, сінабон, бланманже: рецепти десертів із оновленого меню для школярів
13:15, 26 травня 2021 р.
Надійне джерело

Львівський сирник, сінабон, бланманже: рецепти десертів із оновленого меню для школярів

Львівський сирник, сінабон та бланманже готуватимуть для школярів. 

24 травня в Україні презентували оновлене 4-тижневе меню шкільного харчування. До нового навчального року воно буде рекомендоване на офіційному рівні. Меню складатиметься із 160 страв. Серед них є і десерти. Пропонуємо дізнатися рецепти, за якими будуть готувати сирник, сінабон та бланманже для школярів. 

Львівський сирник з морквою та сметаною

Інгредієнти. 600 г кисломолочного сиру, 4 шт. курячого яйця, 34 г пшеничного борошна, 2 г йодованої солі, 10 г ванільного цукру, 23 г вершкового масла, 36 г картопляного крохмалю, 50 г цукру, 11 г вершкого масла (для форми), 380 г свіжої моркви. 

Спосіб приготування страви. Сир кисломолочний подрібнити блендером. Після цього змішати його з цукром та ванільним цукром, взбитими яйцями, а також натерту на тертці моркву. Далі варто додати крохмаль, просіяне борошно, сіль та вершкове масло. Розподілити масу у деко, яке перед цим змазати маслом. Запікати необхідно при температури 180°C впродовж 30 хвилин. 

Львівський сирник, Фото умовне: blognews.am

Львівський сирник, Фото умовне: blognews.am

Сінабон з корицею

Інгредієнти. 450 г пшеничного борошна, 200 г молока (2,5%), 100 г цукру, 10 г сухих дріждів, 100 г олії соняшникової (рафінованої), 7 г кориці, соус сметанковий. 

Спосіб приготування страви. У тепле молоко додати дріжді, цукор (половину порці), 50 г борошна. Зачекати до появи піни на молоці. Додати решту борошна та частину олії. Тісто підходить 1 - 1,5 годин у тепломі місці. Далі варто розкатати тісто товщиною 1 - 1,5 см. Змастити поверхню олією та посипати цукром і корицею. Загорнути у рулет та нарізати на стовпчики у довжину 5 см. Виставити на змащене олією деко, розрізом до верху на відстані одне від одного. Випікати при температурі 180°C - 200°C орієнтовно 20 - 30 хвилин. 

Сінабон, Фото: pinterest.com/pin

Сінабон, Фото: pinterest.com/pin

Бланманже 

Інгредієнти. 850 г молока, 100 г картопляного крохмалю, 50 г цукру, 4 г ванільного цукру. 

Спосіб приготування страви. Спочатку варто половину необхідної кількість молока вилити у каструлю та поставити на вогонь. Молоко, що залишилося, вилити у ємність, додати крохмаль, цукор та добре змішати. Молочно-крохмальну додати до підігрітого молока та довести до кипіння. Потрібно постійно помішувати, щоб молоко не пригоріло. Суміш має прокипіти 5 - 10 хвилин. Після цього необхідно розлити її порційно, дати остигнути. Далі поставити у холодильник на 4 - 6 годин, щоб десерт застиг.

Бланманже, Фото умовне: pinterest.co.kr

Бланманже, Фото умовне: pinterest.co.kr

Зазначимо, нове меню для школярів підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #львівський_сирник #Львівщини #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...