• Головна
  • Четверта хвиля пандемії на Львівщині: які можуть бути причини спалаху захворюваності
17:11, 14 травня 2021 р.
Надійне джерело

Четверта хвиля пандемії на Львівщині: які можуть бути причини спалаху захворюваності

У Львівській ОДА розповіли про ймовірність четвертої хвили пандемії. 

У травні ситуація із захворюваністю у Львові та області покращилася, пік третьої хвилі завершився, однак карантин досі триває. Кореспондентка 032.ua дізналася у директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, чи можлива наступна хвиля пандемії. 

За його словами, четверта хвиля пандемії абсолютно ймовірна.Це пов'язано у першу чергу з тим, що вірус мутує. Поява на територія області мутованого штаму вірусу може призвести до збільшення кількості захворювань.

"Перебуваючи у червоному рівні епіднебезпеки, коли діють жорстокі обмеження, спостерігається зниження кількість хворих. Впродовж останнього періоду, зокрема після свят, а також повернення до звичного життя мешканців, ми частіше контактуємо, тому виникає більша ймовірність того, що рівень захворюваності може зростати", - зазначив Орест Чемерис. 

Окрім того директор департаменту охорони здоров’я додав, що говорити конкретно, коли буде чертверта хвиля коронавірусу та наскільки це небезпечно наразі неправильно. Спалах захворюваності залежить від того, який буде штам вірусу та як жителі дотримуватимуться правил карантину. 

Зазначимо, станом на 14 травня за минулу добу на Львівщині підтвердили 350 нових випадків COVID, з яких у Львові - 187. У міських стаціонарах перебуває 409 осіб. Наразі понад 66 тисяч осіб вакцинували від коронавірусу, з них другу дозу отримали 542 особи. 

Читайте також: Всеукраїнській рекорд: у місті на Львівщині вакцинували від коронавірусу більшість мешканців

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #коронавірус #карантин #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...