• Головна
  • Зі Львова до Єгипту: усе про відпочинок у країні, Єгипетську Атлантиду та єдине із “Семи чудес світу”
17:35, 16 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Зі Львова до Єгипту: усе про відпочинок у країні, Єгипетську Атлантиду та єдине із “Семи чудес світу”

Єгипет. Фото - з відкритого доступу

Єгипет. Фото - з відкритого доступу

Під час пандемії кількість країн, куди можна поїхати значно зменшилася. Однак це спонукає затятих мандрівників максимально відкрити для себе певні місця на карті світу. Однією із таких є Єгипет. У рамках спецпроєкту “Подорожуй з 032” журналістка 032.ua розповіла про відпочинок у країні пірамід та чудес світу для львів’ян.

Відпочинок у Єгипті 2021Відпочинок у Єгипті 2021Відпочинок у Єгипті 2021

Не лише системою All Inclusive славиться Єгипет. Переважна більшість туристів, їдучи у цю країну, навіть не підозрюють, що за межами готелю “все включено” криється чимало світових пам’яток та таємниць.

Єгипет - країна, що омивається двома морями Середземним та Червоним. Іслам офіційна релігія у Єгипті, а офіційна мова - арабська. І це все, що більшість туристів знають про цю країну. Однак Єгипет ховає у своїй історії декілька цікавих фактів.

Куди поїхати у Єгипті?

Їдучи у певну країну мандрівник повинен хоча б трішечки знати її історію. Ми вирішили допомогти нашим читачам та розповісти про декілька цікавих фактів та місць у Єгипті.

До прикладу, єгиптяни стали першим народом, що винайшов писемність. Це стало найбільшим внеском корінних жителів у світову історію та культури. Перші пам’ятки писемності у Єгипті зображені ієрогліфами.

Писемність стародавніх єгиптян, Фото - з відкритого доступу

Писемність стародавніх єгиптян, Фото - з відкритого доступу

Кристально чистота вода Червоного моря у Єгипті. Це море більшість туристів порівнюють з Індійським океаном на Мальдівських островах. Натомість Червоне море - це найтепліше море у світі. Туди не впадає жодна річка, що пояснює кристальну чистоту та небесно-блакитну воду там.

Червоне море у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Червоне море у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Єдине із “Семи чудес світу”

Сім чудес світу. Про них більшість знає зі шкільних підручників. Шість з семи чудес не дожили до нашого часу, однак одне з них розташоване саме у Єгипті. Піраміда Хеопса є частиною стародавніх пам’ятників, які у часи фараонів були частиною стародавнього міста Мемфіс.

Щодо історії та будівництва цієї 137-метрової піраміди думки дослідників розділилися. Однак більшість єгиптян припускають, що її звели близько 2560 років до нашої ери та вона є гробницею фараона Хуфу (Хеопса). Цікаво, що до сьогодні не залишилося ніякої згадки про точну дату її будівництва.

Піраміда Хеопса у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Піраміда Хеопса у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Як доїхати до пірамід поблизу Каїра?

Усім відомий комплекс пірамід розташований за 25 кілометрів від столиці Єгипту - Каїра. У самому комплексі розташовані 3 великі піраміди, малі піраміди, Сфінкс, храми та гробниці. Із славнозвісних курорті Шарм-ел-Шейху та Хургади до пірамід можна доїхати за 6-7 годин, а ціни на такі екскурсії стартують від 60 доларів. Зазвичай туристів забирають із готелю вночі, а назад вони повертаються також пізно. Дороги у Єгипті хороші, тому незручності під час подорожі виникати не повинні.

Скороти години у дорозі можливо. До Каїра можна долетіти літаком, однак ціна на таку екскурсію зросте у 5-6 разів. Мандрувати бюджетно Єгиптом також можна. Із головних курортів щодня курсують рейсові автобуси, дорога у дві сторони одному туристу обійдеться близько 30 доларів. Про зупинки таких автобусів можете запитати у гіда або у місцевих, що проживають у готелі. По прибуттю у Каїр можна взяти таксі та доїхати до пірамід.

Подорож по Нілу

Цікаві факти можна знайти і про найдовшу річку у Єгипті - Ніл. Вона є другою за величиною у всьому світі (6 853 км), а вздовж неї живе близько 95% усього населення країни. До того ж, Ніл є єдиною річкою Південної Африки, яка протікає через пустелю Сахару та є єдиним джерелом води там.

Річка Ніл у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Річка Ніл у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Скільки коштує подорож Нілом?

Для єгиптян ця річка є важливим джерелом прісної води, а у деяких містах купатися там категорично заборонено, за цим слідкують правоохоронці. Попри це покататися на кораблі по річці Ніл цілком можливо. Туристичні агенції пропонують туристам відправитися у круїз по Нілу. Вартість таких подорожей стартує від 1000 доларів за двох осіб. У цю ціну входить переліт, проживання та харчування. Деякі туроператори пропонують додаткові екскурсії за додаткову плату.

Однак круїз купувати не обов’язково, щоб побачити усю красу цієї річки. У готелях пропонують екскурсії, у які входитиме подорож Нілом. До прикладу, з Хургади можна замовити екскурсію у стародавню столицю Єгипту Луксор, у вартість якої входитиме катання на катері по Нілу. Ціни на такі екскурсії стартують від 40-50 доларів за 1 людину.

Єгипетська Атлантида. Подорож у місто Геракліон

Усі знають міф про існування таємничого підводного міста Атлантида. У Єгипті навіть знайшли його прототип. Геракліон - це колишній торговий центр у районі Середземного моря. Давньоєгипетське місто затонуло близько 1200 років тому. Його у 2000 році знайшов підводний французький археолог Франк Годьо на глибині 10 метрів у заливі Абу-Кір, за 6 кілометрів від міста Олександрія.

Як доїхати до Гераклеона?

Затонувше місто Геракліон - це справжній рай для любителів дайвінгу. Добратися туди можна самотужки. Зі Львова до Каїра можна долетіти літаком з пересадкою у Стамбулі. Така подорож у одну сторону одному туристу коштуватиме від 6 000 грн. Із Каїра до Олександрії можна доїхати на рейсовому автобусі. Про місце зупинки краще запитати у місцевих жителів. У Олександрії з легкістю можна домовитися про дайвінг у Геракліоні. Таке задоволення коштуватиме від 25 до 50 доларів.

Подорож до стародавньої столиці Єгипту - Луксору.

Луксор - найбільший музей просто неба. Раніше місто Луксор було столицею стародавнього Єгипту. Зараз залишилися лише значні руїни. Однак цю перлину Єгипту кожен повинен відвідати обов’язково.

Річка Ніл ділила це місто на дві частини: Східний Луксор та Західний Луксор. Східний Луксор називають “містом живих”. Саме там фараони жили, будували храми для молитви богу сонця Амону. На території Східного Луксору розташовані відомі Луксорський і Карнакський храми. У другому найбільш вражаючим місце є колонний зал фараона Сеті I (134 16-метрові колони розписані кольоровими барельєфами).

У 13 столітті до нашої ери був зведений Луксорський храм. Його збудував один із наймогутніших фараонів - Рамзес II. Загальна довжина храму становить 250 метрів вздовж Нілу. Раніше поблизу входу були споруджені шість великих статуй, однак до сьогодні збереглися лише 3 великих колоси (20 метрів заввишки кожен), що зображають фараона Рамзеса ІІ та його дружину Нефертарі.

Західний Луксор назвали “містом мертвих”, там розташовані похоронні храми та гробниці, що викарбувані у горі. Коли археологи знайшли “місто мертвих”, то вони було вже дещо розграбоване. Усі цінні речі, прикраси, золоті монети були викрадені із гробниць та продані незаконним шляхом. Усе, що залишилося, це залишики від гробниць та настінні малюнки, які до сьогодні збереглися у первозданному вигляді.

Місто "мертвих" у Луксорі, Фото - з відкритого доступу

Місто "мертвих" у Луксорі, Фото - з відкритого доступу

Саме у Західному Луксорі розташована легендарна “Долина фараонів”. Загалом там виявили близько 40 гробниць (досі проводяться розкопки). Серед них була і усипальниця Тутанхамона.

Долина фараонів у Луксорі, Фото - з відкритого доступу

Долина фараонів у Луксорі, Фото - з відкритого доступу

Як доїхати до Луксора та скільки це коштує?

Доїхати до Луксора можна з Хургади, Макаді, Сафаги або Ель-Гуни. Дорога займатиме від 4 до 5 годин. Із курорту Шарм-ель-Шейха добратися можна лише літаком. Екскурсії автобусом коштують від 40 до 100 доларів за 1 людину. Переважно, у вартість входитиме відвідини міста “мертвих” та “живих”. Туроператори також додають у вартість подорож Нілом на лайнері (1 годину).

Ціни на тури у Єгипет зі Львова

Попри пандемію та карантинні обмеження туристичні агентства пропонують чимало путівок для туристів зі Львова. Ціни на тури залежать від готелю та днів перебування у ньому. Наразі можна знайти і бюджетні варіанти, від 20 000 грн за 2 осіб (7 ночей). Також можна придбати путівки і за 1 000 доларів та більше з 1 мандрівника (7 ночей).

Курорти у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Курорти у Єгипті, Фото - з відкритого доступу

Зазначимо, що перед вильотом до Єгипту громадяни України повинні пройти ПЛР-тестування та отримати негативний результат (не менше ніж за 72 годин до вильоту). По приїзду в Україну також потрібно пройти ПЛР-тестування, або пройти 14-денну самоізоляцію, яка контролюватиметься додатком “Дія” у телефоні.

Читайте також: Зі Львова до Греції: країна з двома прапорами, державою для чоловіків та ледарями поліцейськими

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відпочинокєгипет #відпочинокуєгипті #єгипеттури #подорожєгипет #цікавіфактиєгипет #щоподивитисяуєгипті #кудипоїхатиуєгипті #новиниєгипет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,95
EUR
43,20
43,30
PLN
10,07
10,11
Оголошення
live comments feed...