• Головна
  • Карантин у Львові: Садовий розповів, чому ввели локдаун
12:04, 19 березня 2021 р.
Надійне джерело

Карантин у Львові: Садовий розповів, чому ввели локдаун

Від сьогодні, 19 березня, у Львові ввели жорсткий карантин.

Під час ранкового ефіру на “Люкс FM” мер Львова Андрій Садовий розповів, для чого ввели локдаун у місті. За його словами, упродовж 10 днів львів‘яни та жителі міста повинні максимально уникати контактування з людьми, аби уникнути ще більшого приросту хворих. Лише за добу 18 березня з львівських лікарень виписали 35 осіб, натомість госпіталізували 75 пацієнтів. Мер заявляє, що різниця значна, тому жорсткі карантинні обмеження - це єдиний інструмент для зупинення приросту хворих на COVID-19.

Мер Львова про ситуацію з хворими на коронавірус у лікарнях

Андрій Садовий наголошує, що станом на зараз у медичних закладах не вистачає спеціально обладнаних ліжок та медичних працівників. У комунальних лікарнях є 1 300 звичайних ліжкомісць, 702 з яких зайняті пацієнтами. Ще залишилися резервні місця, однак навантаження на медичні заклади не зменшується. Отож на Львівщині прогнозують повну заповненість лікарень.

До того ж. кількість лікарів не зростає. Медичні працівники не зможуть справитися зі значним числом хворих на коронавірус. Наразі у Львові проводять перепрофілювання медичної системи. У Винниках вже розгорнули додаткові ліжкомісця, тепер туди шукають терапевтів. Андрій Садовий наголосив, що наступні 2-3 тижні для Львова та області будуть непростими.

Ситуація з вакцинацією від COVID-19 у Львові

Мер міста розповів, що загалом на усю Львівську область виділили лише 42 тисячі вакцин. Якщо взяти до уваги те, що вакцинуватися кожна людина має двічі, то загалом у області провакцинують лише 21 000 осіб. Це дуже мало для великого регіону.

На думку Андрія Садового, на Львівщині мають тестувати не лише людей, які працюють безпосередньо з хворими на коронавірус, а й усіх медиків, працівників закладів освіти та комунальників. Для цього потрібно привезти до Львова більшу партію вакцин.

Читайте також: Коронавірус у Львові: скільки хворих станом на 19 березня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус #карантин #карантин у Львові #карантин на Львівщині #локдаун у Львові #локдаун на Львівщині #Львів #нові хворі #нові випадки зараження
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,80
EUR
42,70
42,78
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...