• Головна
  • Місцеві вибори 2020 у Львові та області: хроніка подій (ДОПОВНЕНО)
08:00, 25 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Місцеві вибори 2020 у Львові та області: хроніка подій (ДОПОВНЕНО)

У неділю, 25 жовтня 2020 року, в Україні відбуваються чергові місцеві вибори. Громадяни обиратимуть нових  депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів. Упродовж цілого дня виборів журналістка 032.ua вестиме текстову трансляцію подій на дільницях у Львові й області та висвітлюватиме у цьому матеріалі події, пов'язані з виборами мера міста і нових депутатів міської та обласної рад.

23:26 - підрахунок голосів у самому розпалі. "ОПОРА" оприлюднила відео з дільниці:

21:15 - стало відомо, що у Львові упродовж дня на одній з дільниць стався курйоз: виборець проголосував просто неба, на сходах при вході у будівлю.

20:30 - у львівській соціологічній агенції "Фама" оприлюднили перші екзит-поли. Згідно з ними, на посаду голови Львівської ОТГ претендує Андрій Садовий із 38% голосів виборців. На другому місці - Олег Синютка із 28%. Серед партій перевагу надали "ЄС" (27,7%) та "Самопомочі" (20,8%). Детальніше за посиланням.

20:01 - соціологічні агенції почали оприлюднювати попередні результати екзит-полів на місцевих виборах 2020.

20:00 - виборчі дільниці по всій Україні офіційно зачинені. Голосування завершене. Предстаники комісій перераховуватимуть бюлетені та визначатимуть результати голосування. Остаточний "вердикт" мають оголосити до 3 листопада 2020 року.

19:20 - журналістка 032.ua поспілкувалася із волонтеркою, яка проводила Всенародне опитування Володимира Зеленського у Львові, та дізналася, як це відбувалося у Львові. Більше інформації та відео ТУТ.

18:58 - у Трускавці на кандидатку в депутати склали протокол за перешкоджання роботі комісії та голосуванню на дільниці. У "ОПОРІ" також розкрили особу мешканця Винників, який виявив за своєю адресою проживання невідомих осіб - ним виявився кандидат у депутати Львівської міськради.

18:42 - у львівській поліції перевіряють 206 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Станом на 18 годину склали 17 протоколів у Червонограді, Сколівському, Дрогобицькому, Яорівському, Жовківському, Самбірському, Буському та Стрийському районах Львівщині, а також у Личаківському та Франківському районах Львівщини. Протоколи відкрили за ст. 212-23 (пошкодження, приховування або винесення за межі дільниці бюлетеня), ст. 212-10 (агітація),  один адмінпротокол стосувався порушення карантинних обмежень (ст. 44-3 КУпАП). Матеріали скерують у суди.

18:38 - у селі Новошичі кандидат-самовисуванець на посаду голови Дрогобицької ОТГ влаштував дебош.

18:16 - мер Львова Андрій Садовий вдруге прийшов на виборчу дільницю. Цього разу таки із паспортом громадянина України і проголосував на місцевих виборах 2020. Міський голова відзначив, що явка виборців менша, ніж на попередніх виборах.

18:08 - у львівському осередку політичної партії "За майбутнє" заявили, що у Франківському районі Львова невідомі організували підкуп виборців. Інсайдерський відеоролик надіслала їм небайдужа громадянка, він доступний у коментарях під дописом.

Скріншот допису партії у фейсбуці

17:43 - у Червонограді ТВК зобов'язала дві дільничні виборчі комісії внести виправлення у всі бюлетені. Виявилося, що фірма, яка їх друкувала, запакувала бюлетені не у ті пакети. Члени двох дільничних виборчих комісій неналежно оглянули бюлетені під час перерахунку і завірили їх печаткою відповідної виборчої дільниці. А члени ДВК на них уже поставили печатки.  Тепер члени комісій вноситимуть виправлення з печаткою та підписами.

16:16 - у ОПОРІ відзвітували про явку виборців на дільницях по Львівській області. Без урахування Львівської міської громади, явка по області становить 15,3%. У Львові ще менше - 14%. Статистика по інших громадах така: 

  • Дрогобицька - 12,4%;
  • Трускавецька - 15%;
  • Бориславська - 10,3%;
  • Меденицька - 16%;
  • Східницька - 13,2%;
  • Городоцька - 13,4%;
  • Жовківська - 16%;
  • Новояворівська - 15,5%;
  • Кам'янка-Бузька - 18,2%;
  • Самбірська - 18%.

15:49 - сайт 032.ua зібрав інформацію про те, як голосували у день місцевих виборів 2020 відомі львів'яни.

14:32 - оголосили перші дані щодо явки виборців на дільниці. За результатами станом на 13:30, середня явка львів'ян на вибори становить 14%, що на 5% менше, ніж на попередніх виборах.

Дільниця у Львові, фото ОПОРИ

Дільниця у Львові, фото ОПОРИ

14:20 - Андрій Садовий заявив, що не зміг проголосувати на виборчій дільниці, бо загубив паспорт громадянина України і прийшов голосувати із закордонним. Бюлетенів йому не видали. Деякі львівські медіа повідомили, що насправді мер проголосував раніше на дільниці у школі "Лідер".

14:00 - міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про махінації на виборчих дільницях у Винниках. Місцеві мешканці масово виявляють невідомих людей "прописаними" у їхніх квартирах.

13:50 - спостерігачі зафіксували кілька випадків пошкодження бюлетені. У Новояворівську виборець виніс бюлетень на вулиці та спалив його. Інший виборець у селі Черчик на Львівщині порвав бюлетень у приміщенні дільниці. В обох випадках поліція склала протокол про порушення.

13:37 - у Львівській області на кількох дільницях у Жидачеві не вивісили інформаційні плакати із інформацією про кандидатів у міську раду. Аналогічна ситуація у Новому Роздолі, але щодо кандидатів у Львівську обласну раду. На дільницях пояснили це тим, що Стрийська районна ТВК не надала цих плакатів Новороздільській міській територіальній виборчій комісії.

13:00 - на Львівщині виборці вдаються до більш серйозних порушень. Так, дехто з громадян почав голосувати на підвіконні, а одна мешканка області взагалі порвала бюлетень.

12:33 - незалежні спостерігачі та прості громадяни фіксують численні порушення карантинних норм на дільницях по всій Україні. Виявили відсутність масок, антисептиків та рукавичок і недостримання соціальної дистанції також у Львові й області.

Дільниця в Сокільниках, фото: Ярина Капітан

Дільниця в Сокільниках, фото: Ярина Капітан

12:12 - міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков дав брифінг, де заявив, що екзит-поли та Всенародне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленський не порушує законодавство.

11:40 - спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували перші порушення на дільницях у Львівській області. Різні інциденти виявили у Червоноградському районі та у селі Трибоківці біля Бібрки. Що цікаво, спостерігачі відзначили запізнення у роботі однієї з дільниць у Львові на 10 хвилин, попри заяви Львівської мерії.

11:00 - у Львівській міськраді відзвітували про перші дві години роботи виборчих дільниць. Голови районних адміністрацій переконують, що виборчий процес у Львові минає спокійно та без інцидентів. Невеликі черги зафіксували у Франківському районі, виборці дотримуються усіх карантинних вимог і правил. Оголосити перші дані про явку обіцяють після 13:30.

Фото: Роман Балук/ ЛМР

Фото: Роман Балук/ ЛМР

10:12 - стало відомо, що у селі Ожидів Буського району, ще до відкриття дільниць, члени комісії відсторонили від роботи одну зі своїх колег, бо та виявилася контактною особою померлого від коронавірусу.

9:05 - у Львівській міськраді заявили, що усі виборчі дільниці у Львові відкрилися і працюють. По місту розвішали державні прапори. Так, у Франківському районі діє 59 дільниць (3 спеціальні у лікарнях), у Галицькому - 28 (4 спеціальні в лікарнях і 1 в СІЗО), у Залізничному - 49, у Сихівському - 60 (4 спеціальні у медзакладах), у Личаківському - 50 (6 спеціальні у лікарнях), у Шевченківському - 62 (1 спеціальна).

8:26 - Громадянська мережа ОПОРА випустила інформаційний ролик з коротким роз'ясненням для виборців про те, що можна та заборонено робити на дільниці.

8:10 - біля дільниць фіксують людей, як роблять Всенародне опитування за п'ятьма питаннями від Володимира Зеленського. Питання стосуються наболілих для українців тем: можливості довічного ув'язнення для корупціонерів, створення вільної економічної зони на окупованому Донбасі, скорочення кількості нардепів до 300 легалізації канабісу в медичних цілях та використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України. Раніше в Уряді та Комітеті виборців України розкритикували ідею опитування та назвали його незаконним і маніпуляцією. Згодом у Офісі президента пояснили, що опитування не вважатимуть референдумом і воно не матиме прямих юридичних наслідків. Проведення опитування фінансує президентська партія, очікувані витрати можуть сягати 103 млн грн.

8:00 - офіційно відчинили двері дільниці по місту. Проголосувати можна упродовж дня в будь-який час до 20:00. Детальніше про те, що можна і заборонено робити на дільниці, читайте ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #львів 032 новини #місцеві вибори 2020 #хроніка #вибори у львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...