• Головна
  • У Львові матеріально підтримають медиків лікарні ШМД, які здійснили операції з трансплантації
11:16, 10 серпня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові матеріально підтримають медиків лікарні ШМД, які здійснили операції з трансплантації

Фото умовне, з відкритих джерел

Фото умовне, з відкритих джерел

10 серпня виконком Львівської міськради погодив надання матеріальної допомоги бригаді медичних працівників Комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова». Усі 54 медпрацівники були задіяні в операціях з трансплантації серця та двох нирок.

Як передає 032.ua, з міського бюджету Львова виплатять по 10 000 гривень 35 медичним працівникам лікарні на загальну суму 350 000 гривень. Окрім цього по 12 422 гривні отримують 19 інших працівників на на загальну суму 236 024 гривні. 

"Я думаю тут не треба нікому нічого пояснювати. Тут треба тільки розвивати і рухатися вперед. Як зараз слава по Львову полетіла, по всій Україні наше місто з цією темою пов'язують. Ми фактично перші, хто цим масово займається, і вже навіть державна підтримка є", - зауважив заступник міського голови Львова Геннадій Васьків.

Нагадаємо, нещодавно у Клінічній лікарні ШМД міста Львова зробили унікальну операцію з пересадки підшлункової залози. Один і той самий донор врятував життя трьом людям, яким трансплантували його серце, нирки та підшлункову. Раніше львівські хірурги пересадили донорське серце та нирки мешканцям Житомирщини, Києва та Тернополя. 6 серпня під час візиту до Львова медзаклад відвідав міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Зараз в Україні розвивають сферу трансплантації внутрішніх органів, і львівська лікарня має шанс отримати підтримку від держави у цьому плані.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус у Львові та області станом на 10 серпня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...