• Головна
  • 7 серпня: яке свято та хто відзначає іменини
20:06, 6 серпня 2020 р.
Надійне джерело

7 серпня: яке свято та хто відзначає іменини

7 серпня: яке свято та хто відзначає іменини

У п'ятницю, 7 серпня, православні відзначають церковне свято - Успіння праведної Анни, матері Богородиці. Цього дня ж припадають іменини власників чотирьох імен. Кореспондентна 032.ua пропонує детальніше дізнатися про свято та кого вітати з іменинами. 

Успіння праведниці Анни

Анна — мати Діви Марії, бабуся Ісуса Христа. У Біблії не згадується, життєпис базується на апокрифічній літературі. Одна із найбільш шанованих святих у християнстві. Згідно з апокрифами, була донькою священика. Вийшла заміж побожного Йоакима, з яким жила у Назареті. Довгий час була бездітною та просила у Бога подарувати їй дитину. У відповідь на молитву з'явився ангел, що пророкував чудесне зачаття і народження Діви Марії. Після цього народила дівчинку, яку назвала Марією. 

Свята Анна вважається покровителькою вагітних та жінок під час переймів, захисницею матерів, бабусь, домогосподарок. Прийнято цього дня співати: "Успіння твоє, праведна Анно, святкуємо, бо невимовною славою звеличив тебе Христос Бог, як свою праматір". Зазначимо, у Львові на вулиці Городоцькій розташована Церква святої Анни. Це греко-католицький храм. 

Фото: Ісус, Марія, Анна / Леонардо да Вінчі, 1513

Фото: Ісус, Марія, Анна / Леонардо да Вінчі, 1513

Іменини 7 серпня 

Кожен день богослужбового року згадує про декілька Святих, на честь якого вас могли назвати. 7 серпня іменини святкуватимуть люди, які є власниками імен:

  • Анна (Ганна) -  жіноче особове ім'я. Поширене у багатьох країнах, переважно християнських. Має давньоєврейське походження й означає "благодать".
  • Макарій (Макар) - християнське чоловіче ім'я. Воно походить із грецької та означає "благословенний".
  • Олександр - чоловіче особове ім'я. Походить від двох грецьких слів, що переклаються як "захисник" і "чоловік". Жіноча форма імені в українській мові — Олександра.
  • Олімпіада - грецьке ім’я. Означає  "оспівуюча небо". За однією з версій, воно походить від назви священної землі в Пелопоннесі — Олімпії. 
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Зазначимо, кореспондентка 032.ua публікувала календар іменин, коли та хто святкуватиме їх у серпні. Пропонуємо дізнатися, власників яких імен потрібно вітати. 

Читайте також: ФК "Карпати" змінили логотип: який має вигляд та що думають фанати

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #іменини #свято #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...