• Головна
  • Найпотужніший вкладник грошей в Україну попросив не чіпати Львів
18:36, 27 лютого 2013 р.

Найпотужніший вкладник грошей в Україну попросив не чіпати Львів

Європейський Банк реконструкції та розвитку, що є найпотужнішим інвестором в Україну та має 20-тічний досвід впровадження муніципальних проектів, задоволений рівнем співпраці із містом Львів та вважає процедури закупівель зразковими з точки зору фінансової звітності та прозорості. Таке повідомлення сьогодні поширено ЄБРР.

"Процедури закупівлі товарів та послуг у проектах, що фінансуються ЄБРР, є зразковими з точки зору фінансової звітності та прозорості. Це було багаторазово підтверджено як міжнародною спільнотою, що доручає Банку бути розпорядником коштів, так і урядом України, який залучав ЄБРР до фінансування стратегічних інфраструктурних проектів у Львові.

Банк не володіє інформацією, щодо зловживань під час реалізації проекту  реконструкції доріг та модернізації дорожньо-транспортної системи у місті Львів.

Багаторічний досвід реалізації проектів у державному секторі, у тому числі і муніципальних проектів, підтверджує позицію ЄБРР, щодо неприпустимості переносу суто проектних дискусій у політичну площину.

Європейський банк реконструкції та розвитку завжди готовий до обговорення проектів із усіма зацікавленими сторонами, включаючи владні структури, екологічні організації тощо", - йдеться в офіційному зверненні ЄБРР, на якого послалася прес-служба міськради Львова.

Нагадаємо, що напередодні у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови "Про утворення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки діяльності виконавчих органів Львівської міської ради та розслідування фактів незаконного впровадження транспортної мережі у місті Львові, фактів нецільового використання грантових коштів Європейського банку реконструкції та розвитку під час здійснення фінансово-господарських операцій посадовими особами Львівської міської ради". Його скерував депутат від ВО "Свобода" Андрій Мохник.

Довідка

На 1 січня 2013 року банк виділив понад 10,7 млрд доларів на втілення 318 проектів вУкраїні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...