• Головна
  • У Львові вдалося збільшити відсоток вакцинацій дитячого населення міста, -Зуб
10:13, 25 лютого 2013 р.

У Львові вдалося збільшити відсоток вакцинацій дитячого населення міста, -Зуб

У Львові медики заклопотані. З 2008 до 2011 років у місті спостерігається тенденція до зменшення вакцинації дітей з метою профілактики керованих інфекцій. Завдяки створенню «Шкіл імунізації», цю тенденцію вдалось зупинити. Відтак, торік у Львові було вакциновано 58,3% дітей. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Важливий напрямок роботи медичної галузі Львова – це вакцинація і профілактика керованих інфекцій. Якщо ми подивимось на статистику, то протягом 2008 до 2011 року показники вакцинацій у нас падали катастрофічно. В 2011 році цей показник був 38,1% - це вкрай незадовільний результат. Причини для цього дві. Перше – це відсутність вакцин, тобто вакцини завжди надходили в ці роки вкрай нерегулярно. Друге -  відмови батьків від вакцинацій.

Враховуючи те, що домінуючими в інформаційному полі були засоби масової інформації, де питання вакцинації коментували усі, ми вирішили в 2011 році створити, так звані, «Школи імунізації» при кожній поліклініці, при кожному пологовому будинку, де людям в режимі «один на один», тобто батьки і лікар. Тоді людина може отримати об’єктиву інформацію, а не вирвані факти, де хтось один на мільйон помер чи було якесь ускладнення, а інформація, яка збиралася двома століттями з моменту запровадження вакцинації. І в такий спосіб нам вдалося покращити показник вакцинації.

Звісно, 58% - це в середньому менше, ніж по області, недостатньо ми вакцинуємо. Але кількість відмов нам вдалось зменшити минулого року за рахунок того, що ми почали працювати індивідуально», - роз’яснив начальник  управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...