• Головна
  • В Україні хочуть заборонити виробництво фуа-гра
20:12, 3 червня 2020 р.
Надійне джерело

В Україні хочуть заборонити виробництво фуа-гра

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

2 червня у Верховній Раді України включили до порядку денного законопроєкт №2802. Документ передбачає внесення змін до Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Серед іншого, в країні можуть заборонити виробництво фуа-гра.

Як повідомили у ГО "Відкриті клітки Україна", фуа-гра є продуктом насильницького годування птахів задля збільшення їхньої печінки. Таке виробництво є одним із найжорстокіших і найбільш хворобливих для тварин і несе потенційну загрозу для здоров'я людей. Для виробництва фуа-гра птахів примусово годують, тримають у маленьких клітках без належного доступу до води чи місця для сну. Така практика заборонена у більшості країн ЄС, Ізраїлі, Туреччині та Індії. Щороку в Україні реєструють близько 300 кримінальних справ за ст. 299 ККУ щодо жорстокого поводження з птахами через виробнцитво фуа-гра.

Новий законопроєкт забороняє таке жорстоке поводження з тваринами під час годування. Виробництво фуа-гра можуть заборонити узагалі, а власників птахоферм зобов'язати проводити годування відповідно до норм ЄС. Це означає, що у птахів цілодобово має бути доступ до питної води, повноцінне харчування та встановлені години годування без примусу. 

У світі ще торік порушили питання виробництва фуа-гра. В Україні закрили філію компанії, що виробляла цей продукт. За повідомленням самого підприємства, виробництво закрили якраз через негуманність. Гіпертрофовану печінку качок поставляли переважно на закордонний ринок.

Читайте також: У Домівці врятованих тварин прихистили чотирьох лелеченят, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фуа гра #законопроєкт #Верховна Рада
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...