• Головна
  • У Львові шукають землю для сміттєпереробного комплексу
09:27, 20 лютого 2013 р.

У Львові шукають землю для сміттєпереробного комплексу

За словами начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища зараз перебуває на експертизі, а для будівництва нового полігону із сміттєпереробним заводом основною проблемою є вирішення питання із земельною ділянкою.

«Вже підготовлено проект  закриття і рекультивації Грибовицького сміттєзвалища  інститутом «Гірхімпром». Цей проект зараз проходить експертизу, як державну, так і з точки зору відповідності міжнародним стандартам. Зокрема, з наступного тижня ми плануємо серію круглих столів із візитами на існуючі рекультивовані або ті, що знаходяться в стадії рекультивації, полігони в Словаччині та Угорщині. Ми будемо мати можливість обговорити цей проект і його складові частини з словацькими і угорськими фахівцями на предмет того, як це відповідає європейськими стандартами, які технології використовуються, які ще корективи внести до цього проекту, щоб він був найкращим і найбезпечнішим з точки зору пізнішої реалізації», - зазначив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій. 

Для будівництва нового полігону з сміттєпереробним комплексом, яким займається управління,  ключовим питанням, яке треба вирішити і яке ще не вирішене, є земельна ділянка.  Для цього потрібно щонайменше 25-30 га землі, які відповідають всім санітарним нормам.

«В межах міста такої ділянки немає. Тут важливою є і буде позиція обласної ради та обласної адміністрації. Все таки ми сподіваємося, що цей рік стане переломним  і це питання вирішиться. Варіанти є, тут потрібна і політична воля, і воля громади. З інвестором для будівництва проблем нема, але йому потрібні чіткі і прозорі правила гри. Інвестор не прийде, навіть якщо буде ділянка, він хоче знати, розуміти, яка буде участь села, міста, району в цьому проекті, як мінімізувати потенційні ризики, які будуть вимоги, яка буде гарантія обсягу того ТПВ, якого він отримає, яка буде тарифна політика», -  додав Сергій Кіраль.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,38
39,43
EUR
42,83
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...