• Головна
  • Львівську маршрутку по GPS знайшли у Південній Америці
14:14, 13 лютого 2013 р.

Львівську маршрутку по GPS знайшли у Південній Америці

Як розповів 12 лютого заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Олег Вілюра, наразі ще не всі системи GPS на маршрутках у Львові працюють коректно. Тестується програмне забезпечення, трапляються помилки.  До прикладу, з його слів, був випадок, коли львівський автобус по GPS знайшли у… Південній Америці. А може, це львівські умільці так постаралися налаштувати пристрій?

 «Це вже режими відладки і тестування системи», – додав Вілюра.

Однак, вважає він, сказати, що GPS-системи наразі себе не виправдали, не можна.

«Насамперед, GPS-системи дали реальну картину кожному перевізнику. Диспетчер перевізника бачить у реальному часі, де перебуває той чи інший автобус. Так, ці системи ще не дали статистики звітів, які потрібні нам і перевізнику, але ж впроваджуємо перший раз».

Він вважає, що GPS потрібні і для перевізників, адже це дозволяє побачити точний час роботи, пробіг і розхід палива.

В. о. начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР Олег Засадний додав: «GPS має величезні можливості. Бачимо, що в багатьох містах уже є можливість зі смартфонів подивитися, коли приїде найближчий автобус. Думаю, ці речі постійно вдосконалюватимуться. Але без них ми точно не покращимо швидко сервіс».

На запитання, чи є у львів’ян уже такі можливості, Засадний сказав: «Будуть».

Як повідомлялося, маршрутки у Львові і досі стовідсотково не облаштовані розхваленими GPS-навігаторами.

«Система GPS-навігації повинна пройти етап тестування. На превеликий жаль, перевізники купили програмне забезпечення для обслуговування навігаторів у різних організацій. Зараз  йдеться про те, що ми вимагатимемо від перевізників упорядкування роботи з базами даних в GPS-системах, щоб була відповідність номера маршруту тому номеру автобуса, який на ньому стоїть. Також хочемо запровадити стандартні звіти з GPS-систем, і як кінцевий результат – це, напевно, наступного року, – зведення всіх систем у міський центр управління рухом. Протоколи всіх GPS-систем є відкриті, вони дозволяють обмін даними між різними системами, тож кінцева мета – запровадження GPS-керування з єдиного центру управління транспорту Львова», – розповів Олег Вілюра.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...