• Головна
  • Влада і театральна спільнота Львова будують діалог
19:32, 6 лютого 2013 р.

Влада і театральна спільнота Львова будують діалог

 

Прем’єру Театру юного глядача «Зоряний хлопчик» відкрито проаналізували театрознавці, режисери, психологи і педагоги. Впровадження публічного обговорення театральних вистав - інноваційний підхід управління культури Львівської міської ради

«Впродовж дуже багатьох років вимушено управління культури займалося господарськими справами. Тобто, фактично тільки матеріально-технічним станом театрів, і гасило, умовно кажучи, пожежі, які там відбувалися: то дах, то сцена, то водопостачання, то тепло, то котельні, то інші речі. Не відмовляючись від цих викликів, які і далі стоять перед управлінням культури, тому що це є спільна справа, ми намагаємося іти вглиб. Ми хочемо побудувати діалог між театральною спільнотою, громадою і професійними середовищами», – зазначає Ірина Подоляк, начальник управління культури. 

Минулого тижня управління культури зініціювало перше за останні 20 років публічне обговорення вистави – прем’єри Театру юного глядача «Зоряний хлопчик» за казкою Оскара Уальда. Як повідомила начальник управління культури Ірина Подоляк, публічні обговорення різних театральних вистав у Львові проводитимуть і надалі.

«Це була дуже потрібна, дуже правильна річ і добрий захід. Театр – молодець, і режисер – молодець, що відгукнулися і пішли на це спокійно, з відкритим забралом, очікуючи, очевидно, що будуть як позитивні відгуки, так і якісь негативні. На це і є публічне обговорення, для того щоб висловлювати свої думки. Були запрошені, на жаль, не діти цього разу, але ідея про те, щоб після вистав якось отримувати фітбек від дітей прозвучала, і прозвучала досить виразно. Ми будемо працювати над цим. Можливо, опитувальники після кожної вистави, якісь загальні анкети, які би діти могли швиденько заповнювати. Можливо, якісь короткі відгуки дітей. Тобто, для театру це дуже важливо. Були запрошені і професійні середовища: психологи, педагоги, театрознавці, інші режисери, студенти філософського факультету Львівського університету. Тобто це була правильна, потрібна річ, яку ми будемо продовжувати, тому що театри і режисери працюють не тільки для вузького кола театральних критиків. Вони працюють для глядача. І вся ця праця – це є рух у два боки», –  говорить Ірина Подоляк.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...