• Головна
  • У Львові заряджали школярів патріотичним духом
11:12, 6 лютого 2013 р.

У Львові заряджали школярів патріотичним духом

Вчора, 5 лютого 2013 року  у місті Винники Громадська організація «Ідея Нації» провела показ документальної стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939» для учнів старших класів СЗОШ № 29.

Як розповіли організатори, дана акція відбулася для виховання у учнівської молоді національно-патріотичного духу.

Захід розпочався з пісні «Ци чули с-те, любе браття, як боролось Закарпаття», яка оспівує ті трагічні часи молодої Карпатської України. Після чого, до молодих юнаків та дівчат звернувся Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів: «Сьогодні ми покажемо Вам документальний фільм про наших братів по крові і по духу, які не зважаючи на майже 800-річну ізоляцію у ворожих державах не втратили нашої віри, мови, звичаїв та бажання бути з нами у соборній Українській державі. Тож нехай подвиг молодих українських юнаків та дівчат з Підкарпатської Руси буде для нас гідним прикладом посвяти та жертовності у боротьбі за будущину Батьківщини!»

Після перегляду фільму усім присутнім була зачитана «Молитва українського націоналіста», яка завершилась вже традиційним для даного заходу піднесеним гаслом: «Слава Україні!» - «Героям слава!», «Слава Нації!» - «Смерть ворогам!»

Згідно слів Остапа Стахова за створення документальної стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939», велика подяка ГО «Західно-історичному центру досліджень», а також готельно-розважальному комплексу «Галактика» за надане приміщення та проектору для перегляду фільму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...