• Головна
  • На львівській ТЕЦ-1 – масштабні роботи з реконструкції та модернізації
10:10, 5 лютого 2013 р.

На львівській ТЕЦ-1 – масштабні роботи з реконструкції та модернізації

На львівській ТЕЦ-1 проводяться масштабні ремонтні роботи з реконструкції і модернізації основного і допоміжного обладнання. Роботи проводяться відповідно до спеціальної Інвестиційної програми, яка дала можливість провести реконструкцію електричної схеми та модернізацію частини основного обладнання теплової схеми теплоцентралі.

У 2013 році на ремонтні роботи на основному і допоміжному обладнанні ТЕЦ-1 заплановано вкласти 19,3 млн. грн. З них 15,6 млн. грн.  – кошти на реконструкцію і ремонти теплотехнічної частини, 3,6 млн. грн. – кошти на ремонт електротехнічної частини. Виробити електроенергії у 2013 році планують 72,2 млн. кВт. год.

            «Є чітке бачення, що нам необхідно робити. Результат такий: мешканці міста Львова мають безперебійно отримувати і тепло, і мають отримувати, безперечно, гарячу воду. Ми розуміємо, що газ не стає дешевшим, тому значну частину коштів треба інвестувати в надійність. Щоби котли, які не є нові, були в нормальному робочому стані, і щоби ми могли цей тягар перекладати на плечі підприємства, а не на плечі мешканців. Тому що сьогодні, коли я чую від чиновників, що треба піднімати тарифи, я дуже хвилююся, бо сьогодні люди не мають фізично грошей платити більше. Тарифи сьогодні піднімати не можна. Треба дякувати людям, що вони ці тарифи сьогодні сплачують. Тож основне, щоби була серйозна модернізація на підприємствах, щоб ми знаходили внутрішні ресурси, щоб всі системи працювали чітко. От простий приклад, для виробництва тепла, для підігріву води ми використовуємо пар, виробляється електроенергія,  і люди отримують тепло. І ці кошти, які ми отримуємо від, власне, продажу електроенергії, вкладаються у модернізацію. Тобто, по-іншому, ці кошти треба було б брати з бюджету, ще десь просити, а ми би тоді забирали кошти з ремонту садочку, школи чи дороги, а так фактично повністю працює система на самому підприємстві. Так як це було колись, в дев’яності роки. Власне, оцей період після дев’яностих років, він трошки розбалансував ситуацію, і нам зараз вдалося, на мою думку, цю ситуацію стабілізувати і тепер треба працювати на розвиток», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо,за останні кілька років вдалося в кілька разів збільшити кошти на ремонтні роботи на ТЕЦ-1. Так, у 2011 році на реконструкцію і ремонт ТЕЦ-1 було витрачено 7 млн. грн. Вже у 2012 році в роботи з ремонту і реконструкції ТЕЦ-1 було вкладено 15,5 млн. грн..

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...