• Головна
  • Нардепи хочуть, щоб вибори до Львівської облради профінансували з держбюджету
16:59, 4 лютого 2013 р.

Нардепи хочуть, щоб вибори до Львівської облради профінансували з держбюджету

Народний депутат України Ірина Сех зареєструвала законопроект, який передбачає фінансування проміжних місцевих виборів з державного бюджету. Про це повідомили у прес-службі політика.

 Як зазначає народний депутат у пояснювальній записці до законопроекту, покладення законодавцем витрат на проведення проміжних місцевих виборів на місцеві бюджети ставить формування виборних органів місцевого самоврядування в залежність від поточного наповнення коштами цих бюджетів, при тому, що більшість місцевих бюджетів України залишаються дотаційними, потерпають від браку коштів на фінансування захищених статей та життєво необхідних соціальних програм.

Зміни до виборчого законодавства, які пропонує Ірина Сех, передбачають закріплення на законодавчому рівні витрат на підготовку і проведення проміжних місцевих виборів коштом державного бюджету України, коштом відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з державного бюджету України.

Нагадаємо, що Закон України ”Про вибори депутатів Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” передбачає проведення проміжних виборів місцевих рад коштом відповідних місцевих бюджетів (статті 60, 61, 65).

     Нагадаємо, проміжні вибори до Львівської облради, які повинні були відбутись 27 січня 2013 року, - зірвали. Необхідні 7 млн грн. на проведення виборів просто не виділили з обласного бюджету. Вибори перенесли на невизначений термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...