• Головна
  • У Львові змінили процедуру надання субсидій сім'ям з невеликими доходами: як тепер отримати субсидії
15:07, 28 лютого 2020 р.
Надійне джерело

У Львові змінили процедуру надання субсидій сім'ям з невеликими доходами: як тепер отримати субсидії

З 1 січня 2020 року пільги отримуватимуть члени сімей учасників Чорнобильської катастрофи, сім'ї з невеликими доходами та ще кілька категорій.

Відповідні рішення погодили 28 лютого під час засідання виконкому. 100% пільгу на оплату житлово-комунальних послуг отримуватимуть члени сімей учасників Чорнобильської катастрофи, які віднесені до І та ІІ категорій.

- Тобто з 1 січня члени сімей Чорнобильської катастрофи матимуть право на 100% пільгу: 50% з державного бюджету, і 50% за рахунок коштів з місцевого бюджету, - пояснила заступниця начальника міського управління соціального захисту Леся Дронь.

До надання пільг додали ще одну категорію львів'ян: дружини/чоловіки померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (віднесених до категорії 1 та категорії 2). За рахунок коштів міського бюджету надаватиметься додаткова 50% пільга на оплату ЖКП.

Також муніципальні субсидії отримуватимуть сім'ї з невеликими доходами, тобто якщо розмір середньомісячного сукупного доходу для домогосподарства:

  • з однієї чи двох осіб - не перевищує три прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня року, у якому призначається муніципальна субсидія;
  • з трьох осіб - не перевищує чотири прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня року, у якому призначається муніципальна субсидія;
  • з чотирьох осіб - не перевищує п’ять прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 січня року, у якому призначається муніципальна субсидія.

Також надано право на отримання муніципальних субсидій сім’ям, у складі яких є особи, які надають соціальні послуги особі з інвалідністю 1 групи підгрупи, А,з числа осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні.

Нагадаємо, що українські пенсії зростуть на 12% з березня 2020 року внаслідок індексації, однак не всі отримуватимуть збільшені пенсії.

Джерело інформації: ЛМР

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #субсидії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...