• Головна
  • “Цензури у нас майже немає”, – інтерв’ю з адміном “Ху*ового Львова”
13:02, 11 січня 2020 р.

“Цензури у нас майже немає”, – інтерв’ю з адміном “Ху*ового Львова”

фото ілюстративне зі спільноти "Ху*овий Львів"

фото ілюстративне зі спільноти "Ху*овий Львів"

Львів прийнято вважати культурною столицею України і вже точно він є архітектурною перлиною. Але наше місто має інші –  негативні і як мінімум не дуже презентабельні риси. Фото та відео саме такого “несимпатичного” Львова можна знайти у Facebook-пабліку “Ху*овий Львів”.

Співзасновник та адміністратор цього пабліка Хоакім Львович (ім’я вигадане) в інтерв’ю для 032.ua розповів про темний бік нашого міста, ідею та принципи спільноти, а також про інших адмінів.

“Ху*овий Львів” – чому саме така назва? 

Привіт. Така назва мала на меті акумулювати усе негативне, що є у Львові. Така собі темна сторона. На час створення нашої спільноти соціальні мережі уже були переповнені рожевими нафталіновими пабліками про те, який Львів файний, чудовий, прекрасний, але ніхто не говорив про іншу сторону “медалі”. А на очі постійно щось попадалось. От природньо і з’явилась ідея заливати кудись все в одне місце). Місце достатньо ху*ове, щоб присоромити героїв історій наших постів.

cкріншот із пабліка "Ху*овий Львів"

В чому ідея пабліка? 

Ідея? Ну спочатку була інформаційно-виховна якась. Щоб рагулі себе впізнавали в наших постах і більше так не робили. Це стосувалось усіх сфер життя міста: паркування, інфраструктура, політика, суспільне життя…, навіть творчість та таке інше. Зараз це вже носій якоїсь певної суспільної думки. Нас все-таки вже 30 тисяч і дуже-дуже хороша аудиторія. Хочеться, щоб Львів був кращим одним словом.

Наскільки я розумію, ви створюєте певну противагу численним містечково-патріотичним паблікам і свідомо показуєте трохи іншу сторону нашого міста? 

Саме так це було спочатку. Але зараз у нас вже свій шлях. Він не залежить від жодних ресурсів. Хіба тільки для натхнення.

cкріншот із пабліка "Ху*овий Львів"

Це можна сприймати як самоіронію львів’янами самих себе або як відверту зневагу до міста. То що це все-таки для вас? 

В жодному разі це не зневага. Це самоіронія, троллінг, гумористичне висвітлення подій, або просто інший погляд, якого зазвичай так бракує у соціальних мережах. Для нас це спосіб вставити свої 5 копійок, якось вплинути на те, що відбувається не тільки в місті, але і взагалі в мережі.

Чому паблік анонімний? Це більше в цілях безпеки адмінів чи це просто можливість бути осторонь і демонструвати незалежність?

Безпеки від кого? Ми, ніби, всіх поважаємо :). Ну, принаймні тих, хто поважає інших. Нє, це не через безпеку. Так, це швидше можливість бути незалежними, говорити так, як нам хочеться і про кого хочеться без всяких рамок чи меж. Наразі це так. Можливо, в майбутньому щось зміниться. Як саме зміниться – сказати важко. Ми ж з вами бачили приклади, коли адміни пабліків переходили в політичну площину. І в них це вийшло так собі, на трієчку :).

Які правила вашого пабліка? Тобто чи є якісь пости, які ви принципово не опублікуєте, оскільки це суперечить правилам і вашим переконанням?

Правил як таких немає. Але, звичайно, є речі, які ми не постимо. Це загальнолюдські, так сказати, норми моралі, рівності і свободи. Присікаємо випади на расовому, національному та гендерному підґрунті. Цензури у нас майже не має, деколи пан Цукерберг тільки втручається і каже нам “но но, тут обережніше”. За весь час існування спільноти забанили тільки одну особу, яка ну дуже вже сильно хотіла конфліктувати й ображала інших підписників.

Усі пости на вашій сторінці – лише те, що вам скидають читачі, чи ви і самі моніторите соцмережі?

cкріншот із пабліка "Ху*овий Львів"

Раніше було десь 70/30. А зараз, мабуть, навпаки, оскільки нам стільки всього присилають, що ми навіть деколи не встигаємо все обробити. За що просимо наших читачів пробачити нас :).

У вас є реклама? Тобто ведення такого пабліку – це просто хобі чи ще й заробіток? А якщо ж реклами таки нема, то чи пропонували вам її? 

Реклама була декілька разів, але не за гроші. Ми, зазвичай, просимо рекламодавців зробити щось хороше і віддати нашу винагороду на якісь благі цілі, ну або на щось прикольне. Ведення пабліку це швидше хобі. Але це хобі перейшло етапи від “крику про наболіле” до “народ, гляньте який двіж”. Зараз це вже хобі, яке переросло в певний обов’язок. Коли чуєш фідбек, або коли розумієш, що дійсно на щось впливаєш, то це досить добре мотивує продовжувати.

cкріншот із пабліка "Ху*овий Львів"

Скільки людей займається вашим пабліком?

Небагато.

Ваші адміни/адмін – хто вони, тобто що це за люди, якого віку, професії?

25-35 років, активні люди, з позитивною, оптимістичною життєвою позицією (попри таку назву пабліку). Любимо своє місто. Хочемо, щоб воно було крутезним. 

Чи пропонували вам викупити ваш паблік? За яку ціну гіпотетично ви б погодились? 

Не пропонували :). От як запропонують, то подивимось. Оцінити навіть гіпотетично важко. Це як дитя, яке роками собі росте, кудись прямує. Якщо його продати – це як завести його в погану школу, де його обрубають і заставлять приносити хороші оцінки.

Що б ви хотіли побажати львів’янам? 

З Новим Роком, гарних свят, багато не їЧте, бо то є гріх :)). Бажаємо львів’янам і гостям міста поважати себе, поважати інших і бути відповідальнішими. А ми будемо намагатись тримати руку на пульсі. Піс енд лав :).

***

Нагадаємо, раніше 032.ua публікував інтерв'ю з письменником та "легендою львівських вулиць" Костею Греком. А також сайт публікував добірку найкращих мемів та фотожаб про наше місто за 2019 рік.

Повне або часткове копіювання тексту можливе лише з письмового дозволу редакції та вважатиметься порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #Facebook #меми #глузування #львів'яни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...