• Головна
  • Львівська СБУ заблокувала наркоканал з Європи, виявивши чоловіка з пігулками на 4 млн грн
17:44, 10 січня 2020 р.

Львівська СБУ заблокувала наркоканал з Європи, виявивши чоловіка з пігулками на 4 млн грн

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та працівники Управління Служби безпеки України у Львівській області заблокували діяльність злочинного угруповання, яке незаконно ввозило на територію України великі партії наркомістких речовин із Європи.

Яке повідомила пресслцужба СБУ, зловмисники закуповували в одній із сусідніх країн прекурсори для виготовлення психотропних речовин, а потім збували їх в Україні. 

Таким чином щомісяця наркоторговці ввозили 300 тис. пігулок із вмістом псевдоефедрину. Пізніше цю речовину синтезували в нарколабораторіях, розташованих поблизу Києва, а також у Рівненській, Харківській та Дніпропетровській областях. Збували наркотики через один із онлайн-месенджерів по всій території країни. 

Правоохоронці затримали одного із співорганізаторів банди на пропускному пункті “Грушів” під час спроби ввезення понад 100 тис. таких пігулок. Чоловік заховав пігулки у технологічних порожнинах автомобіля. Вартість вилучених речовин за цінами чорного ринку становить понад 4 млн гривень. 

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) ККУ. Затриманому повідомили про підозру.

Нагадаємо, 17 грудня на Яворівщині слідчі поліції Львова затримали 24-річного військовослужбовця, в якого вилучили схожі на амфетамін, канабіс та МДМА речовини.

Джерело інформації пресслужба СБУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #новини #наркотики #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,89
EUR
42,90
42,93
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...