• Головна
  • Зі Львова - потягом: скільки часу добиратись залізницею по Україні та за кордон
18:57, 11 січня 2020 р.
Надійне джерело

Зі Львова - потягом: скільки часу добиратись залізницею по Україні та за кордон

Зі Львова - потягом: скільки часу добиратись залізницею по Україні та за кордон

Редакція 032.ua продовжує серію матеріалів про подорожі, поради та лайфхаки до них. У цьому тексті ми розкажемо, скільки часу займе дорога одним потягом, без пересадок до найпопулярніших міст України та кількох закордонних. Мінімальний час у дорозі, максимальний час у дорозі та InterCity там, де він доступний. 

Харків

Харків - ніби певна протилежність Львова. Урбаністичне місто на сході України, яке впродовж 1919-1934 років було першою столицею УРСР, звідси й друга назва - "перша столиця". Загалом, до Харкова можна доїхати або за 24 годин, або за час, вдвічі менший - годин 13.

Харків

Київ

До столиці України добиратися набагато швидше, та й потяг класу InterCity курсує - ним до Києва їхати трохи більше, ніж як 5 годин. Якщо звичайними потягами, то мінімальна кількість часу - майже 7 год, а максимальна - 15. Так, як виявилося, до Києва можна їхати 15 годин потягом 142Ш "Львів - Бахмут".

КиївКиївКиїв

Одеса

Одеса - одне з найпопулярніших туристичних міст, що не дивно - адже це прямий вихід до моря. Потягом InterCity до берегів Чорного моря можна доїхати за 7 годин. Звичайними ж маршрутами - від 10 до 12. Квитки, щоправда, рекомендуємо обирати справді завчасно, бо вже за місяць до обраної редакцією дати видно, наскільки мало місць іноді залишається вільними.

ОдесаОдеса

Запоріжжя

До Запоріжжя InterCity їхати так само, як і до Одеси - годин 7. А от звичайними маршрутами - в середньому, годин 20-24. Однак можна натрапити й на 15-годинний потяг.

ЗапоріжжяЗапоріжжя

Дніпро

Не плутати з річкою - добиратися до Дніпра, попри декомунізацію, по часу виходить так само, як і раніше. Хоча відстань до Дніпра десь приблизно така сама, як і до Харкова з Одесою, InterCity туди не їздить. Часу в потязі доведеться провести від 13 до 20 годин.

Дніпро

Дніпро

Чернівці

Чернівці - химерне місто, дещо схоже на Львів своїм різноманіттям. Місто, близько розташоване до румунського кордону, протягом своєї історії так само часто переходило з рук в руки різних країн-завойовників. 

Доїхати до Чернівців можна за якихось 4-6 годин, зовсім недалеко.

Чернівці

Івано-Франківськ

Колишній Станіславів - найближче до Львова місто, доїхати до якого можна InterCity за якихось майже 2 години. Або - максимум за 3. 

Івано-Франківськ

Ужгород

В Ужгород, останнє місто перед кордоном з Європою з нашого списку, можна доїхати годин за 5-6. Головне - встигнути на сакуру, якщо сезон.

Ужгород

А далі - бонус: скільки часу доведеться провести в потязі, їдучи у кілька найближчих та найпопулярніших міст Європи.

Вроцлав

Наприклад, Вроцлав, до якого з України, якщо ми говоримо про Польщу, добиратися найдовше. І щодо потягів - то варіант лише один, 12-годинний.

Вроцлав

Перемишль

Найближче до Львова місто з іноземних. Доїхати до Перемишля зі Львова можна від 1 годин з лишком - до 4 годин.

Перемишль

До речі, саме за напрямком "Київ - Львів - Перемишль" з 18 грудня митний контроль пасажири потягу проходитимуть "на ходу", між станціями "Львів" та "Мостиська-2"не зупиняючись. Ця ініціатива закріпилася після успішного експерименту, який провів новий уряд. 

Відень

І останнє місто з нашого списку- Відень, столиця Австрії. Майже 800 кілометрів відстані пролягає між цими містами, і щоб потягом доїхати до Відня без пересадок, також є лише один 14-годинний курс.

Відень

До слова, саме з Відня 1861 року на Головний залізничний вокзал у Львові прибув перший потяг найстаршої залізничної магістралі України. З Перший потяг з Перемишля прибув до львівського перону в тому ж році - це був пасажирський потяг з 4-ох вагонів під назвою "Ярослав".

Нагадаємо, редакція 032.ua писали про різні точки Львова і як до них добиратися. Наприклад, як доїхати до будь-якої автостанції Львова, включно з номерами перевізників. Або якими маршрутками доїхати до торгових центрів Львова.

Також зі Львова, крім інших міст, можна також поїхати кататися на лижах чи на сноубордах, головне - обрати відповідний до своїх потреб гірськолижний курорт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #подорожі #"Укрзалізниця"
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Ми розпочинаємо новий спецпроект на нашому сайті під назвою “Подорожуй із 032.ua”. Кілька разів на місяць ми писатимемо про те, де можна відпочити в Україні, які місця львів'янам обов'язково варто відвідати, як туди доїхати і де зупинитись.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...