• Головна
  • У Львові створили петицію з вимогою заборонити використання тварин у цирках
21:29, 8 січня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові створили петицію з вимогою заборонити використання тварин у цирках

У Львові створили петицію з вимогою заборонити використання тварин у цирках

У Львові зоозахсиниця Оксана Джус 8 січня зареєструвала петицію щодо заборони використання тварин у циркових виставах. Щоб її розглянули, петиція протягом 60 днів має зібрати підписи 500 громадян України.

Як повідомляє кореспондент 032.ua, у тексті петиції вказано, що використання тварин у розважальних цілях, утримування їх у цирках - це ганебна й середньовічна практика, від якої слід чимшвидше відмовитись. Цю позицію свого часу також підтримав і міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

Ще влітку 2017 року в Україні прийняли закон 5119-1. Він посилює міру відповідальності за жорстоке поводження з тваринами - 8 років розбавлення волі та заборона пересувних звіринців. Тобто будь-які споруди чи місця, в яких утримують диких чи домашніх тварин з ціллю використати їх у розважальних цілях за гроші - заборонені.

У Львові створили петицію з вимогою заборонити використання тварин у цирках, фото-1

Тому що в містах та поза ними неможливо облаштувати належні умови для таких тварин як ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інших диких істот. Умови, в яких їх тримають в Україні, частіше за все призводить до їхньої швидкої смерті, набагато швидшої, аніж в дикій природі їхнього звичного ареалу проживання.

А тренують тварин у доволі жорстокий спосіб, добиваючись від них слухняності у виконанні складних та небезпечних для них "трюків". Що також впливає на самих тварин, які через жорстокість стають антисоціальними та агресивними. Використання тварин у циркових виставах впливає на дітей, які звикають, що подібне ставлення до тварин - прийнятне.

"Виховання дітей має відбуватись на прикладах любові до тварин, а не на прикладах жорстокості і хибному уявленні про відносини між людьми і тваринами", - написано в заяві.

У Львові створили петицію з вимогою заборонити використання тварин у цирках, фото-2

Оксана Джус також закликала міська раду офіційно заборонити антигуманне використання тварин у розважальних цілях.

Для розгляду е-петиції про заборону використання тварин у розважальних цілях, вона має зібрати принаймні 500 підписів мешканців Львова. Щоб підписати петицію, слід авторизуватись на сайті через ЕЦП або банківські системи ідентифікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #петиція #тварини #жорстоке поводження
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...